Vakantie Thailand

Thailand

Een vakantie naar Thailand trekt verschillende vakantie gangers aan. De één komt er langs op doorreis met zijn backpack. Veel backpakkers beginnen hun vakantie in Thailand in Bangkok en trekken van daaruit verder Thailand in. Andere vakantie gangers komen het paradijselijke Thailand bezoeken voor de wonderschone stranden.

Een vakantie naar Thailand verzekert u van bounty-stranden die zo mooi zijn dat ze regelmatig als filmset worden gebruikt. Het bekendste voorbeeld hiervan is misschien wel de film ‘The Beach' met Leonardo di Caprio. The Beach is grotendeels opgenomen op de magische stranden van Koh Phi Phi. Sinds deze film heeft het aantal vakanties naar Thailand een enorme groeispurt gemaakt.

Jaarlijks trekken miljoenen mensen vanuit de hele wereld voor een vakantie naar Thailand. Het toerisme kende na de tsunami in 2004 een kleine dip, maar is inmiddels alweer volledig hersteld. Mede dankzij de vakantie gangers die bleven komen, konden de gebieden weer snel worden opgebouwd. Het populairste gebied voor een vakantie in Thailand is het zuiden, waar verschillende populaire eilanden liggen. Hier liggen ook de eilanden Koh Tao, Koh Pangan, Koh Samui, Phuket en Koh Phi Phi. Het woordje ‘koh' voor deze namen betekent eiland. Maar niet alleen het zuiden, ook het noorden van Thailand is een bekende bestemming voor een vakantie in Thailand. Vooral Chiang mai, het echte binnenland van Thailand wordt goed bezocht. In Chiang mai treft u overigens leuke dingen aan, zoals wilde olifanten en prachtige watervallen.

De hoofdstad van Thailand, Bangkok wordt ook door miljoenen vakantie gangers bezocht. Bangkok is volgens velen een stad waarvan je moet houden, de één vindt het geweldig en de ander houdt het er geen dag uit. In ieder geval is Bangkok een stad om niet te missen tijdens uw vakantie in Thailand.

Door de hoge bevolkingsdichtheid van Bangkok is het enorm druk, wat ook goed te merken is in het verkeer. Het verkeer in Bangkok staat vrijwel altijd vast en daar hebben de Thai de Tuk-Tuk op gevonden. Deze brommerachtige taxi gaat als een razende door het verkeer heen en brengt u naar de gewenste locatie. Tijdens uw vakantie in Thailand zult u ze regelmatig tegenkomen. Een andere bijzondere mogelijkheid om de reizen is de luchttrein. Voor deze trein is een speciale rails aangelegd, waardoor hij goed kan doorrijden. Inmiddels is dit een enorm populair vervoersmiddel geworden voor de Thai.

Seizoenen in Thailand
Als u op vakantie gaat naar Thailand is het belangrijk om te weten dat Thailand vier seizoenen kent. Eigenlijk net als de meeste tropische landen: een droge periode, een overgangsperiode, de regenperiode en nog een overgangsperiode. De droge periode is van december tot en met februari en wordt gekenmerkt door hoge temperaturen en erg veel zon. Veel vakantiegangers kiezen er daarom voor om in de tijd van het jaar op vakantie naar Thailand te gaan. Deze periode is ook het hoogseizoen in Thailand.

De eerste overgangsperiode is van maart tot en met eind april. Ook tijdens deze periode zijn de temperaturen nog hoog, maar staat er ook vrij veel wind. Het is voor toeristen ook een prima tjd voor een vakantie naar Thailand.

Na de eerste overgangsperiode start het regenseizoen. Zoals de naam als aangeeft laat deze periode zich kenmerken door veel korte, maar krachtige regenbuien die voornamelijk in de namiddag vallen. Het regenseizoen begint in mei en duurt tot het einde van oktober. De echte regenbuien beginnen in de meeste plaatsen pas in juli echt te vallen. Maar ondanks deze regenbuien is een vakantie naar Thailand goed mogelijk in deze periode. Deels omdat de regen ook zo zijn voordelen kent in het warme Thailand, maar ook omdat dit de vakantie periode is in Europa, waar veel vakantie gangers in Thailand vandaan komen.

Na deze regenperiode start de tweede overgangsperiode, waarin de temperaturen dalen en ook nog veel regen valt. Als er een periode is die het minst geschikt is voor een vakantie naar Thailand, is het deze overgangsperiode.

Meer informatie vind je op RondreisThailand.com.


Thailand last minutes

v.a. € 1220

Phuket Graceland Resort & Spa

Thailand - Phuket - Phuket/Patong Beach

Een comfortabel eersteklas hotel en resort met een goede ligging en inmiddels zeer populair bij Nederlanders....

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 1220.00 Bekijk
Sky Tours € 1631.00 Bekijk

v.a. € 1310

Bang Tao Beach Resort

Thailand - Phuket - Phuket/Patong Beach

Bang Tao Beach Resort is een gezellig en geliefd strandhotel in het rustige gedeelte van Phuket. De perfecte ligging aan het prachtige, vlakaflopende strand maakt dit hotel ook zeer geschikt voor families met kinderen....

Reisorganisatie Prijs Boek online
Neckermann € 1518 Bekijk
Elmar € 1310.00 Bekijk

v.a. € 1436

Sunset Beach Resort

Thailand - Phuket - Phuket/Patong Beach

Sunset Beach Resort is een comfortabel hotel met een aangename sfeer, vlakbij het bekende strand van Patong. Tel daar de goede service, het vriendelijke personeel en de grote verscheidenheid aan faciliteiten bij op en tezamen maken zij..

Reisorganisatie Prijs Boek online
Neckermann € 1436 Bekijk
Sky Tours € 1470.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Thailand

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten