Informatie Koh Pha Ngan

Thailand

Koh Pha Ngan ligt op ongeveer een uur varen van Koh Samui. Het eiland is alleen per boot bereikbaar en mede daardoor een stuk rustiger dan haar grotere zus Koh Samui. Het eiland staat bekend om de vele backpackers die hier een tussenstop maken, of voor een langere tijd blijven hangen.
Koh Pha Ngan is een rustig eiland, waar het toerisme in opkomst is, maar in andere mate dan de grote eilanden van Thailand. Ook zijn de accommodaties en het etenswaar er een stuk goedkoper dan de andere eilanden.

Wanneer u aankomt in de haven, staat u direct in het drukste deel van Ko Pha Ngan. Hier wordt u direct van alle kanten benaderd door de lokale bevolking voor taxi's, scooters en andere transportmiddelen. Zodra u dit stukje bent gepasseerd, is de relaxte sfeer die op het eiland heerst, direct voelbaar.

Koh Pha Ngan heeft mooie stranden waarvan enkele ook geschikt zijn om te snorkelen. Deze stranden liggen vaak erg afgelegen en zijn daardoor lastig te bereiken via de weg. Een zeer goed alternatief is daarom een taxiboot. Deze kleine kleurrijke bootjes – voorzien van vrachtwagenmotor – brengen u over de zee naar de idyllische strandjes. Vooral wanneer u vroeg arriveert op deze stranden is de kans groot dat u het rijk alleen heeft.

Ook de grotere stranden van Ko Pha Ngan zijn heerlijk relaxed. Het zijn voornamelijk jonge mensen die op dit eiland langs de kuststroken liggen, waarvan de meeste reizigers zijn. Langs het strand staan enkele restaurants en bungalows waar een overnachting geboekt kan worden. Vooral langs het beroemde strand, waar de maandelijkse Full Moon party's worden gehouden zijn voldoende bungalows beschikbaar.

De Full Moon party's worden iedere maand bezocht door honderden, zoniet duizenden jongeren die de hele nacht feesten, op een door de maan verlicht strand, terwijl de techno-beats uit de luidsprekers klinken. Rond de Full Moon party's is het dan ook erg lastig om een vrije accommodatie te bemachtigen. De meeste eigenaren van hotels verhuren alleen kamers voor meerdere nachten in deze periode. De drukte is zelfs op Koh Samui te merken als er een Full Moon Party in aantocht is.

Koh Pang Ngan is een eiland dat vooral voor jongeren een ontzettend aantrekkelijk eiland is. De ontspannen sfeer, de mooie rustige stranden en de gunstige prijzen vormen een ideale combinatie. Dit is voor velen die op doorreis zijn, dan ook de reden om toch iets langer op het eiland te blijven dan gepland.


Thailand last minutes

v.a. € 1220

Phuket Graceland Resort & Spa

Thailand - Phuket - Phuket/Patong Beach

Een comfortabel eersteklas hotel en resort met een goede ligging en inmiddels zeer populair bij Nederlanders....

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 1220.00 Bekijk
Sky Tours € 1631.00 Bekijk

v.a. € 1310

Bang Tao Beach Resort

Thailand - Phuket - Phuket/Patong Beach

Bang Tao Beach Resort is een gezellig en geliefd strandhotel in het rustige gedeelte van Phuket. De perfecte ligging aan het prachtige, vlakaflopende strand maakt dit hotel ook zeer geschikt voor families met kinderen....

Reisorganisatie Prijs Boek online
Neckermann € 1518 Bekijk
Elmar € 1310.00 Bekijk

v.a. € 1436

Sunset Beach Resort

Thailand - Phuket - Phuket/Patong Beach

Sunset Beach Resort is een comfortabel hotel met een aangename sfeer, vlakbij het bekende strand van Patong. Tel daar de goede service, het vriendelijke personeel en de grote verscheidenheid aan faciliteiten bij op en tezamen maken zij..

Reisorganisatie Prijs Boek online
Neckermann € 1436 Bekijk
Sky Tours € 1470.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Thailand

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten