Informatie Koh Samui

Thailand

Koh Samui is het derde grootste eiland van Thailand. Vooral na de tsunami die de westkust van Thailand voor een groot deel heeft verwoest, is Koh Samui enorm in populariteit gestegen. Koh Samui ligt aan de oostkust van Thailand in de Golf van Thailand. Het is een prachtig eiland dat het hele jaar druk wordt bezocht door toeristen uit alle windstreken. Koh Samui is populair geworden dankzij de prachtige groenblauwe zee met witte stranden en een strakblauwe hemel.

Het eiland Koh Samui is in de jaren '70 ontdekt door twee backbackers, die meevoeren met een bemanning die kokosnoten van het eiland haalde voor de export.

Na de ontdekking door deze twee reizigers werd Ko Samui razend populair onder backpackers. Tegenwoordig is van de populariteit onder backpackers niet veel meer te merken op Koh Samui, omdat het eiland ook is ontdekt door het grote publiek. De export van kokos is nog steeds een zeer belangrijke bron van inkomsten voor de bevolking van Koh Samui. Het wordt dan ook niet voor niets het Kokosnoteneiland genoemd. Maar er is wel een nieuwe grote bron van inkomsten bijgekomen, namelijk het toerisme.

Als u door de straten van het eiland rijdt, valt het op dat er veel winkeltjes langs de weg zijn. Vooral Chaweng Beach en Lamai Beach zijn op het toerisme afgestemd. Langs de wegen van deze plaatsjes vindt u veel winkeltjes, restaurants en discotheken. Met name avonds wordt het er druk en zijn er ook venters op straat te vinden. In de winkeltjes worden voornamelijk artikelen als kleding, horloges en souvenirs verkocht. Veel van deze producten zijn nagemaakt en daardoor erg goedkoop, wat overigens niet wegneemt dat u alsnog veel moet afdingen.

Hoewel Koh Samui op grote schaal door het toerisme is ontdekt, treft u er geen hoge hotels en gebouwen aan. Vrijwel alle accommodaties bestaan uit complexen met bungalows. De meeste hiervan zijn gelegen tussen de prachtige groene bebossing die het eiland rijk is. De laagbouw levert overigens een bijzonder schouwspel op. Want wanneer u vanuit de zee naar de kust kijkt ziet u vrijwel alleen groen en palmbomen. Een zeer mooi gezicht.

Koh Samui is overigens het enige eiland in de buurt met een vliegveld. Voor veel mensen is het eiland dan ook een tussenstop naar een van de andere eilanden. Het vliegveld van Koh Samui is volledig in handen van Bangkok Airways, die ook het alleenrecht heeft voor vluchten naar deze bestemming.


Thailand last minutes

v.a. € 1220

Phuket Graceland Resort & Spa

Thailand - Phuket - Phuket/Patong Beach

Een comfortabel eersteklas hotel en resort met een goede ligging en inmiddels zeer populair bij Nederlanders....

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 1220.00 Bekijk
Sky Tours € 1631.00 Bekijk

v.a. € 1310

Bang Tao Beach Resort

Thailand - Phuket - Phuket/Patong Beach

Bang Tao Beach Resort is een gezellig en geliefd strandhotel in het rustige gedeelte van Phuket. De perfecte ligging aan het prachtige, vlakaflopende strand maakt dit hotel ook zeer geschikt voor families met kinderen....

Reisorganisatie Prijs Boek online
Neckermann € 1518 Bekijk
Elmar € 1310.00 Bekijk

v.a. € 1436

Sunset Beach Resort

Thailand - Phuket - Phuket/Patong Beach

Sunset Beach Resort is een comfortabel hotel met een aangename sfeer, vlakbij het bekende strand van Patong. Tel daar de goede service, het vriendelijke personeel en de grote verscheidenheid aan faciliteiten bij op en tezamen maken zij..

Reisorganisatie Prijs Boek online
Neckermann € 1436 Bekijk
Sky Tours € 1470.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Thailand

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten