Japan

Japan

Japan is een constitutionele erfelijke monarchie met een keizer als vorst. Officieel heet Japan Nihon koku, maar bij velen staat het ook bekend als Nippon. Nippon wordt vaak gebruikt bij internationale evenementen en Nihon door de Japanners zelf. Japan bestaat uit vier grote eilanden en vierduizend kleine.

De vier grote eilanden, Hokkaido, Honshu of Hondo, Shikoku en Kyushu beslaan samen ca. 98 procent van de totale landoppervlakte van Japan.

Een vakantie naar Japan is een totaal andere vakantie dan de meeste mensen gewend zijn. Terwijl Tokio zich heeft kunnen ontpoppen tot een echte (drukke) wereldstad, zijn de eilanden over het algemeen erg groen. Tokio is één van de modernste steden van Azië en behoort op dit gebied ook tot de wereldtop. Ook op het gebied van mode is Tokio één van de meest toonaangevende landen ter wereld. Veel toeristen trekken ook naar Tokio om deze stad te bezichtigen. In Tokio is het leven duur. Sterker nog: het is één van de duurste steden ter wereld.

Zoals eerder gezegd is Japan  een prachtig land met ontzettend veel mooie natuur. Dit is mede ontstaan door de grote verscheidenheid aan klimaten in Japan.  Japan heeft zoveel klimaten doordat de vorm van het land erg lang en dun is. De maximale breedte van de Japanse eilanden bedraagt slechts 270 kilometer.

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten