Marokko

Marokko

Marokko is een van de meest typerende landen van Afrika. Het is er warm en exotisch en tegelijkertijd heeft het land een ontzettend mooie cultuur. Wanneer u op vakantie gaat naar Marokko zult u zeker onder de indruk zijn van de vele ervaringen die u op doet.

U merkt na aankomst direct dat u zich in een totaal andere cultuur bevindt. De bevolking gaat intiemer met elkaar om, het is er warm, en de islam is overal terug te vinden. Zo zult u bijvoorbeeld enkele keren per dag het gebed horen, dat vanuit verschillende moskeeën klinkt.

Marokko is een land waar veel over te vertellen is. Dit heeft het land te danken aan de grote variëteit in bezienswaardigheden, steden en historische punten. Zo treft u bijvoorbeeld ‘soeks' (markten) aan in Marokko, die u werkelijk het idee geven dat u zich in een sprookje bevindt. Niet alleen door de bijzondere geur die er hangt van alle aanwezige specerijen, maar de soeks lijken soms net schatkamers met hun bijzondere koopwaar. Handgeschilderde aardewerken, houtsnijwerken, tapijten, de mooiste stoffen en kralen zijn artikelen die u veelal zult aantreffen op de soeks.

Behalve cultuur en historie heeft Marokko meer. Het nachtleven wordt tegenwoordig steeds populairder en beter bezocht. Vooral langs de kustplaatsen worden steeds meer discotheken en bars geopend. Deze kustplaatsen beschikken gedurende het hele jaar over een prima klimaat, iets dat voor een toerist zeker niet geheel onbelangrijk is.

Tijdsverschil Marokko
Het tijdsverschil in Marokko is niet groot. Het is in Marokko tijdens de wintertijd 1 uur vroeger dan Nederland en Belgie. Gedurende onze zomertijd is het in Marokko 2 uur vroeger.

Valuta van Marokko
De munteenheid van Marokko is de Dirham. U kunt met de Dirham niet overal met muntgeld betalen. Tegenwoordig is dit alleen nog mogelijk in de kleinere dorpen. De grote steden van Marokko, zoals Marrakech, Agadir, Rabat en Casablanca, accepteren alleen briefgeld.

100 dirham is ongeveer € 9,80.


Marokko last minutes

v.a. € 370

Riad Dar el Kheir

Marokko - Marrakech - Marrakech

Riad Dar el Kheir is een mooie riad met prachtige decoratie en goede service.FaciliteitenFaciliteiten:Knus ingerichte zitkamers, waarvan één eetkamer. Binnenplaats met zwembad en een dakterras met li...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 472.00 Bekijk
Neckermann € 568 Bekijk
Sky Tours € 370.00 Bekijk

v.a. € 383

Riad Zarka

Marokko - Marrakech - Marrakech

Zin in een romantisch verblijf in Marrakech, als een sprookje uit 1001 nacht? Boek dan deze riad Zarka, gelegen middenin het hart van de oude medina! Riad’s zijn oude herenhuizen of stadspaleizen, ge...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 500.00 Bekijk
Neckermann € 513 Bekijk
Sky Tours € 383.00 Bekijk

v.a. € 508

Hotel Islane

Marokko - Marrakech - Marrakech

Verzorgd stadshotel met fantastische ligging binnen de stadsmuren van de medina, tegenover de Koutoubia-moskee en op loopafstand van het beroemde Jemaa-El-Fna plein.Het 3-sterren hotel Islane is een ...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 508.00 Bekijk
Neckermann € 655 Bekijk
Sky Tours € 517.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Marokko

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten