Bevolking, taal en godsdienst van Thailand

Thailand

Bevolking Thailand
In Thailand wonen 64,3 miljoen Thai, waarvan zo'n zes miljoen in de hoofdstad Bangkok. Thailand heeft een bevolkingsdichtheid van 124 inwoners per vierkante kilometer. De bevolking in Thailand is ongelijk verdeeld, de meeste Thai wonen in de (omgeving van) grote steden. Bangkok is de dichtstbevolkte stad van Thailand met zes miljoen inwoners.

De bevolkingsdichtheid in deze stad ligt om en nabij de 4029 inwoners per vierkante kilometer, wat een ongekend hoog getal is. Gelukkig zijn er ook voldoende plaatsen in Thailand waar de ongerepte natuur tot aan de horizon strekt.

De bevolking in Thailand is enorm vriendelijk en het land wordt daarom ook wel eens het land van de glimlach genoemd. Als de Thai u begroeten, de weg wijzen of iets willen verkopen zult u vrijwel altijd een glimlach op het gezicht zien. Maar deze glimlach wordt ook wel eens gebruikt om beschamende situaties of het afdingen een positieve wending te geven. Mooi om te zien is de wijze waarop u wordt begroet door de Thaise bevolking. Zij doen dit volgens de traditionele ‘Wai'. Tijdens de begroeten sluiten zij de handpalmen bij elkaar en brengen deze naar het gezicht terwijl ze licht omlaag knikken met het hoofd.

Taal in Thailand
De officiële taal in Thailand is het Thai, in Thailand uitgesproken als ‘Phasa Thai'. Thai behoort tot de Tai-taalgroep in de Tai-Kadai taalfamilie. Deze taalfamilie vind zijn oorsprong waarschijnlijk in zuidelijk China, maar hierover zijn de meningen verdeeld. Doordat het Thai 44 medeklinker, 38 klinkers en vijf verschillende toonsoorten heeft is het voor toeristen erg lastig om deze taal onder de knie te krijgen.

Het standaard Thai wordt in heel Thailand gesproken, maar kent verschillende dialecten. Het Thai dat wordt gesproken in Bangkok wordt daarom al gezien als aparte taal. Het standaard Thai, zonder onderscheid in dialect, wordt gesproken door 25 miljoen mensen.

Godsdienst van Thailand
De staats godsdienst in Thailand is het Boeddhisme en ongeveer 94 procent van de Thai is Boeddhist. Het boeddhisme staat ook centraal in de samenleving en komt op veel manieren terug in het dagelijks leven van de Thai. Het is geen uitzondering als u 's ochtends een monnik in saffraankleurige kleding ziet lopen. Sterker nog, dit is een alledaags beeld. De monniken zamelen voedsel in bij de gelovigen en nemen het voedsel dat zij aangeboden krijgen in ontvangst. De Thaise bevolking geeft dit graag aan de monniken want volgens het geloof, wordt hun geest verrijkt in ruil voor het voedsel dat zij afstaan.

Het tweede geloof in Thailand is de islam. De islam telt in Thailand aanzienlijk minder aanhangers en komt in het dagelijkse leven nauwelijks terug. Toch is het geloof de afgelopen jaren – op een minder positieve manier – bekender geworden. De islamitische Thai leven voornamelijk in het zuiden van Thailand.


Thailand last minutes

v.a. € 1220

Phuket Graceland Resort & Spa

Thailand - Phuket - Phuket/Patong Beach

Een comfortabel eersteklas hotel en resort met een goede ligging en inmiddels zeer populair bij Nederlanders....

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 1220.00 Bekijk
Sky Tours € 1631.00 Bekijk

v.a. € 1310

Bang Tao Beach Resort

Thailand - Phuket - Phuket/Patong Beach

Bang Tao Beach Resort is een gezellig en geliefd strandhotel in het rustige gedeelte van Phuket. De perfecte ligging aan het prachtige, vlakaflopende strand maakt dit hotel ook zeer geschikt voor families met kinderen....

Reisorganisatie Prijs Boek online
Neckermann € 1518 Bekijk
Elmar € 1310.00 Bekijk

v.a. € 1436

Sunset Beach Resort

Thailand - Phuket - Phuket/Patong Beach

Sunset Beach Resort is een comfortabel hotel met een aangename sfeer, vlakbij het bekende strand van Patong. Tel daar de goede service, het vriendelijke personeel en de grote verscheidenheid aan faciliteiten bij op en tezamen maken zij..

Reisorganisatie Prijs Boek online
Neckermann € 1436 Bekijk
Sky Tours € 1470.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Thailand

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten