Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

Ze horen bij Spanje, maar vormen toch een aparte groep. De Canarische Eilanden liggen zo'n 1000 kilometer ten zuiden van Spanje en ongeveer 150 kilometer voor de kust van Afrika.

Dit komt het klimaat op de Canarische eilanden zeker ten goede. Het weer is er het hele jaar door prima, er valt weinig regen en de temperatuur is er aangenaam. Ook in de winter is het klimaat er prima, waardoor steeds meer toeristen naar de Canarische Eilanden gaan om te overwinteren.

De Canarische eilanden is een groep van 7 eilanden waarvan een groot deel het hele jaar door in trek is bij toeristen. Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma , La Gomera , en El Hierro vallen onder de verzamelnaam ‘Canarische Eilanden'. Het zijn allen eilanden met een vulkanische oorsprong. Dit gegeven in combinatie met de omgeving waarin de eilanden liggen, heeft gezorgd voor een uniek landschap.

Vrijwel ieder Canarisch eiland heeft zijn eigen kenmerken, kenmerken die u door de bijzondere ligging van de eilanden elders niet zult aantreffen. Zo wordt Lanzarote wel eens vergeleken met een maanlandschap en heeft Tenerife twee totaal verschillende landschappen. Aan de ene kant van het eiland is het groen en vochtig, terwijl de andere kant droog is. De grootste oorzaak hiervan is de Pico del Teide, een grote berg die Tenerife in tweeën deelt. Al deze verschillende landschappen van de Canarische Eilanden en hun bezienswaarigheden maken het tot een prima vakantiebestemming.

Vakantie Canarische Eilanden

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten