India

India

India. Het land van de Taj Mahal, Bollywood-films, het Hindoeisme en de fakirs. India is een prachtig land voor een vakantie, maar waar moet je beginnen? Het land is enorm. Een rondreis lijkt de beste keus, maar er zijn veel meer mogelijkheden voor een vakantie naar India. Landenspecials vertelt je erover.

India is een federatieve republiek in Zuid-Azië en ligt op het Indiase subcontinent. India is met een totale oppervlakte van 3,3 miljoen km2, zeven keer zo groot als Nederland. Dat maakt India het op zes na grootste land van de wereld. De aangrenzende landen van India zijn: Bangladesh, Myanmar, Bhutan, Nepal, China en Pakistan. Bij de grens met Pakistan zijn regelmatig conflicten tussen de beide landen.

Een vakantie naar India is voor elk type reiziger een interessante optie. Je kunt er fantastisch backpacken, rondreizen en cityhoppen. Voor de spirituele reiziger is India extra speciaal. Er gaan zelfs speciaal georganiseerde spirituele reizen naar India, waarbij je in een Ashram kunt verblijven en leert mediteren.

Ben je meer van het ontdekken van bijzondere plaatsen en gebouwen? Ook dan kun je in India je hart ophalen. Denk maar eens aan de Taj Mahal, een van de nieuwe wereldwonderen. Of wat dacht een bezoekje aan Jaipur, de roze stad? Alle bezienswaardigheden, de goedlachse bevolking, de prachtige natuur en cultuur maken India tot een waar vakantieparadijs.

Tijdverschil India
Het tijdverschil met India bedraagt 3,5 uur. In de zomer is dit 4,5 uur.

Valuta
Nationale munteenheid van India is de Rupee. De Rupee is verdeeld in 100 Paisa. Er zijn bankbiljetten van  1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 en 200 Rupee. Het niet toegestaan Rupees te importeren in India en ook niet om ze mee te nemen als je het land verlaat.

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten