Frankrijk

Frankrijk

Frankrijk, Republique la Française , zoals de naam officieel luidt. Het land met één van de mooiste talen ter wereld: het Frans. Vele toeristen vanuit alle hoeken van de wereld, komen naar Frankrijk om vakantie te vieren. Frankrijk is groot en kent verschillende streken die een bezoek aan het land de moeite waard maken.

Eén van de populairste bestemmingen in Frankrijk is natuurlijk Parijs. Alleen deze stad is al goed voor duizenden, zo niet miljoenen toeristen per jaar. Daarnaast heeft Frankrijk nog de prachtige heuvelachtige landschappen en de wijnstreken, zoals de Elzas en Bordeaux.

Frankrijk heeft dan ook voldoende ruimte voor al deze verschillende landschappen: het is ruim 13 keer zo groot als Nederland of net zo groot als Spanje en Portugal bij elkaar. Het is hiermee is een van de grootste landen van Europa.

Frankrijk is in de zomermaanden perfect voor een strandvakantie, en kent gedurende de wintermaanden een groot aantal skigebieden. Voor wintersporters die op zoek zijn naar die grote, uitgestrekte skigebieden is een wintersportreis naar Frankrijk echt een aanrader. De meest bekende gebieden zijn Val Thorens, Les Deux Alpes en Tignes. Deze gebieden zijn met name onder jongeren populair.

Typische kenmerken voor Frankrijk zijn bezienswaardigheden als de Eiffeltoren, de Franse Keuken, Schilderkunst en de wijnstreken. Het mooie van dit alles is dat u niet eens bijzonder veel hoeft te reizen om dit tegen te komen. In de naaste omgeving van het drukke Parijs komt u al prachtige landschappen tegen (waar u met de Thalys richting Parijs doorheen rijdt). In Parijs zelf kunt u genieten van de Franse keuken en de schilderkunst, bijvoorbeeld in het prachtige Louvre. En dan is er slechts over Parijs gesproken.

Frankrijk is echt een land om zelf te ontdekken. Een land dat u als liefhebber niet mag missen. Het heeft eigenlijk iedereen wel wat te bieden dankzij de verschillende landschappen. Het toerisme in Frankrijk is niet zonder reden van zo'n hoog niveau. U kunt er voor kiezen om door het land te trekken, u kunt een plekje op een camping reserveren in de Pyreneeën, één van de vele mooie vakantieparken in Frankrijk boeken of u kunt een stedentrip naar Parijs doen. Ook dat is een geweldige ervaring. Kortom: Frankrijk heeft de ingrediënten voor een perfecte vakantie.

Vakantie Frankrijk

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten