Landeninformatie voor vakantie bestemmingen

Heb je plannen om binnenkort op vakantie te gaan? Of heb je al een vakantie geboekt, maar wil je meer informatie over je reisbestemming? Dan ben je op de goede plek. Op Landenspecials vind je snel handige informatie over jouw favoriete vakantiebestemming.

Klik op een van de continenten of ga direct naar de informatie over jouw favoriete vakantieland, door op een van onderstaande links te klikken. Je vindt er direct handzame informatie over jouw reisbestemming, zoals landkaarten, bezienswaardigheden en leuke vakantietips. Zorg dat je goed voorbereid op reis gaat en lees snel verder.


Afrika

Afrika is het één na grootste continent ter wereld en er wonen meer dan 1 miljard mensen. Afrika is een enorm gevarieerd continent met veel verschillende landschappen. Je vind er savannen, regenwouden, woestijnen, berglandschappen en veel meer. Juist deze variatie maakt Afrika een prachtig continent met vele mogelijkheden voor een vakantie.


Bekijk alle landen in Afrika >

Azië

Azie is het grootste content ter wereld en er wonen bijna 4 miljard mensen. Dat is 61% van de totale wereldbevolking. Azië grenst aan Europa, Afrika en Oceanië. Het werelddeel is erg gevarieerd, zowel in het landschap als de bevolking. Azië kent verschillende klimaten per regio, waardoor je er het hele jaar door vakantie kunt vieren.


Bekijk alle landen in Azië >

Noord-Amerika

Noord-Amerika is het meest bekend van de Verenigde Staten en Canada, maar er zijn veel meer landen die aan dit bijzondere werelddeel toebehoren. Het continent Noord-Amerika kent door de veel bewogen historie een enorme variatie in cultuur. Ook heeft Noord-Amerika een ontzettend rijke natuur met prachtige landschappen. De combinatie van cultuur en natuur maken Noord-Amerika een prima continent om rond te reizen.


Bekijk alle landen in Noord-Amerika >

Zuid-Amerika

Zuid-Amerika: salsa, voetbal, natuur, mooie stranden. Je vindt het er allemaal. Zuid-Amerika is een bijzonder continent, waar enorm veel verschillende culturen met elkaar samenleven. Deze rijke mix aan cultuur maakt ieder Zuid-Amerikaans land uniek. Het is dan ook niet voor niets een fantastisch continent voor een vakantie. Of je er nu wilt backpacken, jungle-trekken of gewoon lekker relaxed op het strand. In Zuid-Amerika is het mogelijk.


Bekijk alle landen in Zuid-Amerika >

Oceanië

Oceanië. Het is een bijzonder continent. Is het omdat Oceanië afgezonderd is van de bewoonde wereld? Is het omdat Oceanië een klein continent is, dat bestaat uit slechts 3 landen? Of is het vanwege de unieke flora en fauna, zoals deze alleen in Oceanië te vinden is. Hoe dan ook: Australië en Nieuw-Zeeland zijn prachtige vakantielanden, waar je niet snel op uitgekeken zult raken.


Bekijk alle landen in Oceanië >

Europa

Europa is het twee na grootste continent op Aarde, als het aankomt op aantal inwoners. Qua oppervlakte is het een heel ander verhaal, op dit front is Europa het een na kleinste continent. Een hoge bevolkingsdichtheid dus. Desondanks heeft Europa meer dan voldoende prachtige landen en plaatsen waar rust gevonden kan worden.


Bekijk alle landen in Europa >

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten