Tunesië

Tunesië

Tunesie is een zonovergoten land met een prachtige cultuur en mooie bezienswaardigheden. Het ligt op nog geen 3 uur vliegen van Nederland. Tunesie is het kleinste land van Afrika, maar toch vijf keer groter dan Nederland. De Sahara neemt een groot deel van Tunesie in, maar dit neemt niet weg dat het land veel te bieden heeft. Het is qua toerisme een van de populairste vakantielanden van Afrika. Dit heeft Tunesie te vooral te danken aan het warme en droge klimaat, maar Tunesie biedt meer. Veel meer.

Zo is het land vaak het decor voor grote Hollywood producties zoals the Gladiator, met Russel Crowe.

Ook Star Wars en Raiders of the lost Arc zijn in Tunesie opgenomen. Het unieke landschap van Tunesie vertoont zulke eigenzinnige kenmerken, dat het land alleen daarmee al vele toeristen trekt. Maar naast de droge vlaktes, die soms worden vergeleken met maanlandschappen, heeft Tunesie veel meer te bieden. Zo is de kuststrook ook enorm populair vanwege de mooie stranden. Het grootste deel van de toeristen trekt dan ook naar deze stranden toe.

De populairste (bad)plaatsen in Tunesie zijn Tunis, Sousse, Monastir, Hammamet en Hurgada. Sousse is een bijzondere stad waar veel cruiseschepen komen. Het bijzondere aan Sousse is dat de haven midden in het centrum van stad ligt, wat soms vreemde beelden kan opleveren. Bijvoorbeeld wanneer een cruiseschip de haven komt binnenvaren.

Veel plaatsen in Tunesie hebben iets unieks te bieden, dit kan iets traditioneels of historisch zijn. Maar bijvoorbeeld ook iets culinairs. Eigenlijk is Tunesie zo gevarieerd dat het voor zowel de ontspannen als de actieve toerist wel iets te bieden heeft.

Zoals in veel toeristische landen is ook in Tunesie het grootste deel van de bevolking woonachtig in de kustplaatsen. Hoe meer men naar het binnenland trekt, hoe rustiger het eigenlijk wordt en vooral voor de actieve reiziger, is juist hier een hoop te ontdekken. Wanneer men Tunesie namelijk verder verkent, zijn er prachtige die ravijnen te ontdekken. Of authentieke berberdorpjes die afgelegen in de bergen liggen.

Tijdverschil Tunesie
Er is in de winter geen tijdsverschil met Tunesie. Het ligt in dezelfde tijdszone als Nederland, alleen kent Tunesie geen zomertijd. Daarom is het daar zomers 1 uur vroeger.

Valuta Tunesie
De valuta van Tunesie is de Tunesische Dinar. 1 Tunesische Dinar is ongeveer € 0,65 waard.


Tunesië last minutes

v.a. € 349

App. Diar Lemdina

Tunesië - Monastir / Golf van Hammamet - Hammamet

Logies. Toeslag ontbijt € 6,25 p.d., halfpension € 14,- p.d.

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 379.00 Bekijk
Sunweb Vakanties € 349.00 Bekijk

v.a. € 395

Hotel Nesrine

Tunesië - Monastir / Golf van Hammamet - Hammamet

Dit leuke en gezellige hotel vlak aan zee heeft een mooi zwembad, omringd door schitterende palmbomen. Hier kunt u met de hele familie genieten van een onbezorgde vakantie.FaciliteitenFaciliteiten:Lo...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 410.00 Bekijk
Neckermann € 490 Bekijk

v.a. € 441

Hotel Marillia

Tunesië - Monastir / Golf van Hammamet - Hammamet

Marillia is geweldig gelegen aan het witte zandstrand van Hammamet-Yasmine. Het hotel is ook ideaal voor families, dankzij de gezellige sfeer en alle kindvriendelijke voorzieningen.FaciliteitenFacili...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 441.00 Bekijk
Sunweb Vakanties € 479.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Tunesië

Vakantie Tunesië

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten