Canada

Canada

Canada ligt in Noord-Amerika en is het grootste land van het westelijk halfrond. Canada is vooral bekend om de prachtige natuur, met bezienswaardigheden als de indrukwekkende Niagara watervallen en de imposante Rocky Mountains. Jaarlijks zijn deze natuurverschijnselen goed voor honderdduizenden toeristen.

Hoewel indianen tegenwoordig niet tot nauwelijks vindbaar zijn in Canada, hebben zij voor een groot deel de geschiedenis gevormd van het land. Het grootste voorbeeld hiervan is de naam van het land. De naam Canada stamt namelijk af van het woord Kanata, wat bij de indianen hetzelfde betekent als nederzetting.

Men spreekt wel eens over Canada alsof het één groot natuurreservaat is. Dit is absoluut geen understatement. De natuur in Canada is voornamelijk nog in haar oorspronkelijke staat, met alle prachtige facetten die daarbij horen. De combinatie van de grote landoppervlakte en de grote diversiteit in de natuur, maken Canada tot het perfecte land voor een rondreis.

Eigenlijk is het voor elke reiziger bijna een ‘must' om meerdere gebieden in Canada te bezoeken om een goed beeld te krijgen van het land. En om nog eens te benadrukken hoe immens groot Canada is: het telt zes(!) tijdzones. Het gaat dus niet om afstanden die je te voet kunt afleggen. Het populairste vervoersmiddel is dan ook het vliegtuig of de trein. Het voordeel van een treinreis in Canada, is dat je onderweg kunt genieten van schitterende landschappen.

Canada heeft een rijke historie, die heeft geleid tot een smeltkroes van diverse culturen. Tegenwoordig spreekt men er nog twee talen: Engels en Frans. Ook de culturele geschiedenis draagt bij aan een mooi Canada. Het land staat tevens bekend om de veiligheid en vriendelijke bevolking.

Dat Canada een land van uitersten is, blijkt ook uit het klimaat. Zo kan het er in de zomer heerlijk aangenaam zijn, met een gemiddelde temperatuur van 18C graden. In de winter kan dit volledig omgekeerd zijn en daalt het aantal graden gemiddeld tot –8C. Bijkomend voordeel hiervan is de sneeuwval in de wintermaanden. Dankzij de koude temperaturen en de sneeuwval in de wintermaanden, is Canada ook een populaire vakantiebestemming. Ieder jaar komen veel toeristen naar de berggebieden van Canada om te skiën.

Eigenlijk is Canada zo groot en zo rijk aan variatie, dat het voor iedereen iets te bieden heeft. Natuurreizen, rondreizen, skivakanties of een culturele reis: in Canada is het allemaal mogelijk.

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten