China

China

China, officieel heet het land: Zhonghua Renmin Gongheguo, afgekort is dit Zhongguo. China is zo groot dat het grenst aan 17 verschillende landen. Na Rusland en Canada is China het grootste land ter wereld. Het is maar liefst 239 keer zo groot als Nederland. Ook qua bevolking behoort China tot de wereldtop.

De langste rechte lijn die je in China zou kunnen maken, zou ruim 5000 kilometer zijn. Bedenk hierbij dat de omtrek van de hele wereld net iets meer dan 36.000 kilometer is. Kortom: China is ontzettend groot. En zo groot als het land is, zo machtig is het ooit geweest en tot op de dag van vandaag is China nog steeds een machtig land.

In China leven meer dan 1 miljard mensen; dat is ongeveer één zesde van de totale wereldbevolking. Als we daarbij ook nog alle Chinezen zouden optellen die in het buitenland wonen, kan er met recht van gesproken worden dat de Chinezen het grootste volk ter wereld zijn. Veel Chinezen hebben China verlaten en zijn in een ander land gaan wonen.

Een vakantie naar China is in ieder geval een unieke ervaring door de grote variëteit in de gebieden en de verschillende klimaten. Je treft er prachtige natuur en bezienswaardigheden aan, maar ook verschrikkelijk drukbevolkte steden zoals Hong Kong. Maar in zo'n groot land kan het ook niet anders dat het iets te bieden heeft voor elke persoonlijkheid.

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten