Suriname

Suriname

Suriname is een perfect land voor de avontuurlijke reiziger. Met de prachtige natuur in Suriname, de vele culturen en de tropische zon biedt Suriname voldoende mogelijkheden voor een geweldige vakantie.

25 november 1975 werd Suriname officieel onafhankelijk van Nederland, maar kreeg het land nog veel steun. Sinds een aantal jaar heeft Suriname deze banden verbroken.

In Suriname treft u nog wel veel Nederlandse invloeden aan. Zo is de officiële taal Nederlands en vrijwel iedereen in de steden beheerst deze taal. Naast het Nederlands wordt er ook Sranangtongo, oftewel Surinaams gesproken. Ook wonen er nog veel afstammelingen van Nederland.

Suriname ligt in het noordoosten van Zuid-Amerika, tussen de landen Frans-Guyana en Brits-Guyana in. Hoewel Suriname aan de kust van de Atlantische Oceaan grenst en niet al te ver van de prachtige stranden van Trinidad & Tobago ligt, heeft Suriname zelf geen witte stranden. Door de vruchtbare grond is het zand in Suriname bruin en kleiig, waardoor ook het water in deze kleur verandert. Voor de strandliefhebber is Suriname daarom niet geschikt, maar dit bent u snel vergeten als u de natuur in Suriname ziet. Bovendien is er tegenwoordig ook een aangelegd strand: White Beach, met prachtige witte sranden.

De ontzettend mooie en rijke natuur van Suriname is een werkelijk genot voor het oog. Omdat het aan de Amazone grenst, heeft Suriname veel invloeden uit het Amazonegebied overgenomen. Maar doordat het Suriname bewoont is en er wegen zijn aangelegd, is de natuur beter toegankelijk dan in het Amazonegebied. In het binnenland van Suriname treft u watervallen in al hun pracht aan, u ziet er papegaaien, apen, luiaards enzovoort. Kortom: het is een land waar u een keer geweest moet zijn.

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten