Bevolking, taal en godsdienst van Griekenland

Griekenland

Bevolking Griekenland
Griekenland is zeven keer zo groot als Nederland en biedt een woonplaats aan bijna 11 miljoen Grieken. Hiervan wonen 1,5 miljoen Grieken op de eilanden. De eilanden in de Ionische Zee zijn dichter bevolkt dan die in de Egeïsche Zee.

Maar over het algemeen heeft Griekenland een lage bevolkingsdichtheid met ca. 81 mensen per vierkante meter. Veel Grieken trekken naar grote eilanden als Kretaen Kos of steden als hessaloniki. 65 procent van de Griekse bevolking woont in steden.

Er is in Griekenland vrij weinig immigratie, zo'n 95 procent van de inwoners is Grieks. De belangrijkste minderheden in het land zijn: Slavo-Macedoniërs, Turken en Albanezen. In Thracië, wonen de meeste Turken. Daar maken de moslims, voornamelijk Turks, ongeveer 30 porcent van de bevolking uit.

Veel Grieken zijn geëmigreerd in de loop der jaren. Ongeveer 3,5 miljoen Grieken hebben ervoor gekozen om in het buitenland te gaan wonen, waarvan de meeste kozen voor de VS, West-Europa, Zuid-Afrika en Australië. Door de sterke groei van het toerisme en de verbetering van de economie die daarmee gepaard gaat, is de emigratie de laatste dertig jaar sterk afgenomen.

Taal Griekenland
Nee betekent ja? In Griekenland zullen Nederlanders dit regelmatig ervaren. Het Griekse woordje ‘Ne', betekent ‘Ja'. Houdt er dus rekening mee dat u geen ‘Nee' zegt tegen een Griek!
De Griekse taal is één van de oudst levende talen ter wereld. Het behoort overigens – net als het Nederlands – tot de Indo-Europese taal. Maar daar zult u verder weinig van merken. Het Grieks heeft zich namelijk zonder al teveel buitenlandse invloeden kunnen ontwikkelen.
Het Griekse alfabet bestaat uit 24 letters die in eerste instantie onleesbaar zullen zijn, maar eigenlijk werkt het zelfs eenvoudiger dan het Nederlandse alfabet. In het Grieks draait het vooral om de uitspraak. Een woord dat op dezelfde manier geschreven wordt, maar net even anders wordt uitgesproken, kan iets totaal anders betekenen.

Godsdienst van Griekenland
De Grieks-orthodoxe kerk heeft verreweg de meeste aanhangers in Griekenland. Ongeveer 98% van de Grieken hangt dit geloof aan. Het Grieks-orthodoxe geloof is ontstaan in 1054 toen patriarchen uit het oosten het geza van de Paus niet langer erkenden. Het geloof heeft het meeste weg van de westerse christelijke kerken, maar kent een aantal verschillen.


Griekenland last minutes

v.a. € 305

App. Govino Bay

Griekenland - Corfu - Gouvia

Bent u op zoek naar een goed verzorgd appartement in een schitterende omgeving, met een lekker groot zwembad? Dan is Govino Bay precies wat u zoekt! Het complex is eerlijk rustig en centraal gelegen ten opzichte van het centrum en het..

Reisorganisatie Prijs Boek online
Sunweb Vakanties € 309.00 Bekijk
Elmar € 329.00 Bekijk
Sky Tours € 329.00 Bekijk

v.a. € 345

Hotel Park

Griekenland - Corfu - Gouvia

Hotel Park heeft een rustige ligging in een mooie groene omgeving en toch op loopafstand van het centrum en het strand. Ideaal dus wanneer je zoekt naar een rustig vakantieadresje dat toch centraal gelegen is!Het ruim opgezette karakter..

Reisorganisatie Prijs Boek online
Jiba € 345.00 Bekijk
Sunweb Vakanties € 369.00 Bekijk
Neckermann € 682 Bekijk
Sky Tours € 456.00 Bekijk

v.a. € 385

Hotel Belvedere Beach

Griekenland - Rhodos - Rhodos-Stad

Populair en gezellig hotel met veel vaste gasten. Door de prima service en het vriendelijke personeel in Belvedere Beach zult u hier een aangename vakantie hebben!

Reisorganisatie Prijs Boek online
Sunweb Vakanties € 389.00 Bekijk
Neckermann € 605 Bekijk
Sky Tours € 429.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Griekenland

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten