Vakantie Griekenland

Griekenland

Vakantie Griekenland
Een vakantie naar Griekenland. Voor veel toeristen staat dit gelijk aan goed weer, een bruisend nachtleven, mooie stranden, souvlaki en ouzo. Het is dan ook een heerlijk land om een aantal weken te verblijven.

Griekenland is een goed land voor een traditionele zomervakantie met veel zon, zee en strand. 's Avonds kun je heerlijk eten, voor niet al teveel geld. En voor de liefhebber is er ook nog het bruisende nachtleven. In Griekenland kun je prima op stap.

Deze combinatie maakt Griekenland tot een prima vakantieland. Het bevindt zich daarom ook in de top 15 van meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld. Qua inkomsten uit het toerisme staat Griekenland zelfs op de tiende plaats wereldwijd. Deze inkomsten leveren meer dan 15 procent van het nationaal inkomen op. Dit geeft een indicatie van hoe belangrijk het toerisme is voor Griekenland. Jaarlijks wordt Griekenland door ca. 12,5 miljoen mensen bezocht. De meeste van hen komen uit Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten. Veel cruiseschepen doen de eiland en het vaste land van Griekenland aan. Het grootste deel van de toeristen brengt hun vakantie door op Kreta of één van de eilanden.

Als je een vakantie naar Griekenland in de planning hebt, kun je deze het best vroegtijdig boeken. Er zijn ongeveer 8.000 hotels en 360 campings in Griekenland. In principe voldoende capaciteit, maar bij zoveel toeristen kun je er beter vroeg bij zijn.

Cultuur Griekenland
De traditionele cultuur van Griekenland is steeds meer aan het verdwijnen. De traditionele klederdracht is uit het straatbeeld verdwenen en het volksdansen wordt vaak alleen nog uitgevoerd voor de toeristen. Hoewel er nog ontzettend veel van de rijke historie is overgebleven, verdwijnt het ‘echte' Griekenland uit het straatbeeld.

Echte Griekse tradities zijn het volksdansen, de volksmuziek en het breken van porselein tijdens een bruiloft, voor het geluk van het bruidspaar. Om de volksmuziek te maken, gebruikt men een bouzouki – een snaarinstrument dat op een mandoline lijkt. De bekendste volksdans is natuurlijk de Sirtaki. Wanneer je in Griekenland op vakantie bent, zul je deze zeker een keer zien. Maar misschien niet geheel volgens traditie.


Griekenland last minutes

v.a. € 305

App. Govino Bay

Griekenland - Corfu - Gouvia

Bent u op zoek naar een goed verzorgd appartement in een schitterende omgeving, met een lekker groot zwembad? Dan is Govino Bay precies wat u zoekt! Het complex is eerlijk rustig en centraal gelegen ten opzichte van het centrum en het..

Reisorganisatie Prijs Boek online
Sunweb Vakanties € 309.00 Bekijk
Elmar € 329.00 Bekijk
Sky Tours € 329.00 Bekijk

v.a. € 345

Hotel Park

Griekenland - Corfu - Gouvia

Hotel Park heeft een rustige ligging in een mooie groene omgeving en toch op loopafstand van het centrum en het strand. Ideaal dus wanneer je zoekt naar een rustig vakantieadresje dat toch centraal gelegen is!Het ruim opgezette karakter..

Reisorganisatie Prijs Boek online
Jiba € 345.00 Bekijk
Sunweb Vakanties € 369.00 Bekijk
Neckermann € 682 Bekijk
Sky Tours € 456.00 Bekijk

v.a. € 385

Hotel Belvedere Beach

Griekenland - Rhodos - Rhodos-Stad

Populair en gezellig hotel met veel vaste gasten. Door de prima service en het vriendelijke personeel in Belvedere Beach zult u hier een aangename vakantie hebben!

Reisorganisatie Prijs Boek online
Sunweb Vakanties € 389.00 Bekijk
Neckermann € 605 Bekijk
Sky Tours € 429.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Griekenland

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten