Bevolking, taal en godsdienst van Turkije

Turkije

De bevolking in Turkije bestaat voornamelijk uit Koerden en Turken. De Turken vormen verreweg de grootste groep van de bevolking van Turkije. In totaal leven er 72 miljoen mensen in Turkije, waarvan 73% Turks en 21% Koerdisch.

De overige zes procent wordt gevormd door Arabieren, Armeniërs, Lazen, Circassiërs, Assyriërs. Oorspronkelijk leefden er in Turkije ook veel Grieken, maar na de eerste wereldoorlog is dit aantal sterk afgenomen.

Turkije is dankzij haar enorme omvang een vrij dunbevolkt land. De bevolkingsdichtheid staat op 89 inwoners per vierkante meter, wat aanzienlijk onder het Europees gemiddelde is. Steeds meer Turken kiezen er voor om richting de kustplaatsen te verhuizen wegens de grote inkomsten aan het toerisme. In de hoofstad Ankara wonen 2,9 miljoen mensen. De grootste stad van Turkije is Istanbul met 8,3 miljoen inwoners.

Taal in Turkije
De officiele taal in Turkije is Türkce oftewel Turks. Dit is ook de enige taal die in Turkije wordt gesproken. In Turkije spreekt zo'n 90 procent van de bevolking Turks.
Het Turks maakt deel uit van de Turkse taalfamilie. Talen uit deze familie worden ook gesproken in andere landen in Centraal-Azië en deze hebben een zekere gelijkenis. Het Turks komt oorspronkelijk uit het steppelgebied van Mongolië. Daar werd het gesproken door de nomaden, die het meegebracht naar Turkije.

Godsdienst in Turkije
De officiele godsdienst van Turkije is de islam. De islam heeft in Turkije dan ook de meeste aanhangers. Zo'n 96 procent van de Turken is islamitisch het geloof wordt generatie op generatie doorgegeven. Toch lijkt er in grote steden als Istanbul een ommekeer van geloof te komen. Het christendom verovert er steeds meer aanhangers, maar de Islam blijft vooralsnog het grootst. Het geloof heeft een vrij grote invloed op het maatschappelijk leven in Turkije, ondanks dat het geloof en staat van elkaar gescheiden zijn.


Turkije last minutes

v.a. € 373

Hotel Royal Vikingen

Turkije - Turkse Riviëra - Alanya

Aan het brede fijne kiezelstrand van Konakli ligt het schitterende vijfsterrenresort Royal Vikingen. Dit grote hotelcomplex is een waar vakantieparadijs voor jong en oud, met een groot zwembad, verschillende glijbanen en een uitgestrekte..

Reisorganisatie Prijs Boek online
Jiba € 373.00 Bekijk
Sky Tours € 489.00 Bekijk
Sunweb Vakanties € 379.00 Bekijk

v.a. € 359

Pine Bay Holiday Resort

Turkije - Egeïsche kust - Kusadasi

Ligging:Pine Bay Holiday Resort ligt direct aan het strand, op 6 km van het centrum van Kusadasi en op 11 km van het antieke Efese. Openbaar vervoer stopt tegenover het hotel.Faciliteiten: Het heerlijke 5 sterren resort Pine Bay telt 551..

Reisorganisatie Prijs Boek online
Corendon € 670.00 Bekijk
DTI Travel € 531.00 Bekijk
Oad Reizen € 469.00 Bekijk
Sky Tours € 359.00 Bekijk

v.a. € 295

Hotel Bella Casa Homes

Turkije - Egeïsche kust - Bodrum-Gümbet

Hotel Bella Casa Homes heeft een ideale ligging als je voor een strandvakantie gaat en een perfect vakantieverblijf als je met meerdere personen bent. Je zal je geen moment vervelen in Hotel Bella Casa Homes. Voor afwisseling met het..

Reisorganisatie Prijs Boek online
Jiba € 295.00 Bekijk
Sunweb Vakanties € 359.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Turkije

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten