1. Home
  2. Vakantie
  3. Griekenland
  4. Rhodos
  5. Rhodos-Stad
Rhodos-Stad

Vakantie Rhodos-stad Rhodos

Algemene informatie

Geniet van een ongedwongen vakantie in Rhodos-Stad

Het eiland Rhodos is misschien wel één van de meest bekende en populaire plekken van Griekenland. Dit eiland staat bekend als een ultieme vakantiebestemming omdat het een onwijs divers aanbod heeft en daarom geschikt is voor verschillende soorten vakanties. De meest bekende plaats van dit Griekse paradijs is de hoofdstad Rhodos-Stad, een plek die cultuur ademt. De bezienswaardigheden hier zijn niet op één hand te tellen. Je kijkt er je ogen uit. En dat niet alleen: tijdens een vakantie in Rhodos-Stad kom je ook heerlijk tot rust op één van de fijne strandjes, zoek je de adrenaline op als je van watersport houdt en geniet je optimaal van de Griekse keuken in één van de authentieke taverna's die het eiland rijk is. Als je op zoek bent naar een sfeervolle vakantie, ben je in Rhodos-Stad aan het juist adres. Wanneer ga jij deze bijzondere plek in Griekenland ontdekken?

Rhodos-Stad: een vakantie voor iedereen

In Rhodos-Stad valt genoeg te beleven. Zonder dat je er erg in hebt, slenter je uren rond door de nauwe straatjes van het oude, middeleeuwse centrum op zoek naar de mooiste bezienswaardigheden. Of lig je juist de hele dag rustig een boekje te lezen op één van de prachtige stranden van Rhodos-Stad. Hoe je je vakantie ook invult, het begint natuurlijk bij een fijne verblijfplaats. Gelukkig vind je bij ons een ruim aanbod van hotels die een aangename basis vormen voor een ongedwongen vakantie. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijk all inclusive verblijf en laat je in de watten leggen. En reis je met je gezin, dan ga je voor een kindvriendelijke accommodatie met faciliteiten voor jong én oud. Beleef jij het ultieme vakantiegevoel als je vanuit je slaapkamer de zee hoort ruisen of de zon onder ziet gaan in de golven? Bekijk dan onze verblijven aan het strand van Rhodos-Stad. Het zand ligt hier letterlijk aan je voeten, terwijl het oude centrum op loopafstand is. Zie je een vakantie naar Rhodos-Stad helemaal zitten en kun je niet wachten om te gaan? Met onze last minutes ben je er zo. Laat de voorpret maar vast beginnen!

Een heerlijk klimaat en unieke bezienswaardigheden

Tijdens je vakantie in Rhodos-Stad mag een bezoekje aan het middeleeuwse centrum niet ontbreken. Wist je dat deze plek zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat? Houd je camera in de aanslag, want je komt hier ogen tekort. Zo vind je in het oude centrum veel cultuur en historie, zoals het Paleis van de Grootmeesters, de Roloi klokkentoren en de Suleman Moskee. Deze bezienswaardigheden bezoek je waarschijnlijk in de stralende zon, want het eiland kent een mediterraans klimaat met veel zonuren. In de zomervakantie loopt de temperatuur soms op tot 30 graden, terwijl het ook in het voor- en najaar goed vertoeven is met gemiddeld 20-25 graden. Een aangenaam briesje zorgt voor verkoeling, maar smeer je wel goed in. Zo zie je maar: Rhodos-Stad heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie.

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
13ºC
15ºC
17ºC
20ºC
24ºC
29ºC
32ºC
31ºC
29ºC
24ºC
20ºC
13ºC
Min.
7ºC
9ºC
11ºC
13ºC
17ºC
22ºC
24ºC
24ºC
21ºC
18ºC
13ºC
8ºC

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Stellen Alleen reizend Overige Jonge stellen

Uitstapjes

Om alvast in de vakantiestemming te komen geven we je graag alvast wat inspiratie voor leuke uitstapjes, hieronder de favorieten van onze gasten. Er zijn ook andere excursies beschikbaar op de bestemming. De getoonde prijzen dienen als indicatie, voor baby’s en kinderen gelden er speciale kortingsprijzen. Houd er rekening mee dat alles onder voorbehoud is.

Lindos By Boat

Vanaf €48
Lindos kan misschien wel het mooiste plaatsje op Rhodos worden genoemd. Een bezoek aan dit dorp is dan ook zeker een aanrader. Met onze boot varen we langs de oostkust van het eiland en zodra je de baai van Lindos binnenvaart kun je het dorpje en de Akropolis zien liggen. Niet alleen de Akropolis op zich is het bewonderen waard, ook het uitzicht hiervandaan is schitterend. Vanwege de geplaveide straten in Lindos zijn goede schoenen een aanrader! In het dorpje kun je over deze straatjes langs de mooie huisjes slenteren, souvenirs inslaan of bij een van de sfeervolle tavernes aanschuiven voor de lunch. In de baai kun je nog een verkoelende duik nemen en dat kan ook vanaf de boot op de terugweg, omdat er nog een zwemstop wordt gehouden. We raden aan stevige schoenen mee te nemen gezien alles in Lindos te voet is.Gepaste kleding is belangrijk voor het bezoeken van de kerken, en handdoeken en zwemkleding. Voor het Acropolis: De entree van 12,- is niet inclusief. Kinderen tot 18 jaar hebben vrije toegang, senioren met geldig paspoort betalen de helft.Tijd : 09.00 - 17.15 uur. Boekbaar in: Ialyssos, Ixia, Faliraki en Rhodos stad.

Symi

Vanaf €47
De bootreis vanaf de Mandraki haven duurt ongeveer twee uur langs de Turkse kustlijn, waar we de eerste stop bereiken bij Yialos, Symi’s kleine pittoreske haven. Wanneer je de baai van het pittoreske Symi binnenvaart kun je de mooie gekleurde huizen op het eiland al zien liggen. Als je goed oplet kun je ook zien dat alle huisjes in het dorp richting de baai gebouwd zijn. Al wandelend over de boulevard kom je langs allemaal tavernes en kleine winkeltjes. In sommige winkeltjes kun je de sponzen kopen waar Symi om bekend staat. Wandel naar Chora, het oudste dorpje van het eiland, waar het uitzicht adembenemend is. Je kunt op eigen gelegenheid lunchen bij een van de vele typische Griekse tavernes waar je de specialiteiten van Symi kunt proberen. De boot vaart verder voor de tweede stop naar Panormitis, de haven aan de westkust, waar het mogelijk is het beroemde klooster van Aartsengel Michael te bezoeken; de beschermer van het lokale volk en de vissers. Entreegelden, lunch en drankjes zijn niet in de excursieprijs inbegrepen. Boekbaar in: Ialyssos, Ixia, Faliraki en Rhodos stad.

Taste of Rhodos

Vanaf €48
Gedurende deze mooie dag maak je niet alleen kennis met het dagelijkse leven op Rhodos, maar ontdek je ook de verschillen tussen het Oosten en het Westen van het eiland en rijden we langs dorpen en door prachtige natuur. Een tocht met vele verschillende indrukken! Onze Nederlandstalige gids, die al jaren of het eiland woont, neemt je mee om het echte Rhodos te leren kennen. We beginnen de dag met een bezoek aan de heuvel van Filerimos net buiten Rhodos stad. Bij het 18 meter hoge kruis, wat zich op deze heuvel bevindt, heb je een prachtig uitzicht over het eiland. Hierna is het tijd voor een kopje koffie op een aan zee gelegen terras. We bezoeken het kasteel van Kritinia, gelegen aan de Westkant van het eiland. Een kasteel ruïne met schitterend uitzicht op de zee. Vervolgens is het tijd om de lokale producten te proeven, waaronder de wijn en de souma waar Rhodos ook bekend om staat. De route gaat door het mooie landschap en we bezoeken een leuk klein dorpje waar we tijd hebben om rond te wandelen en is er tijd voor een traditionele lunch. De dag sluiten we af bij de 7 springs. Een bosrijk gebied waar je kunt genieten van de mooie natuur, de 7 bronnen en de stromende beekjes. Lunch, drankjes en entree Filerimos zijn niet inbegrepen in de excursieprijs. Boekbaar in: Ialyssos, Ixia, Faliraki en Rhodos stad.

Eiland Halki

Vanaf €45
Het eiland Chalki is een van de kleinste eilanden van de dodecanese. Het bezit naast een opmerkelijke schoonheid, prachtige zandstranden, historische bezienswaardigheden en het schilderachtige stadje Nimborio. Het is dan ook niet alleen populair onder toeristen, maar ook onder de Grieken zelf. Chalki wordt ook wel het "Centrum van vrede en vriendschap"genoemd en wordt jaarlijks door gasten van over de hele wereld bezocht. Met de boot varen we in de ochtend in ongeveer 1 uur varen naar Chalki. Op het eiland zijn diverse winkeltjes, tavernes. Er is tijd om op eigen gelegenheid te lunchen, historische plaatsen te bezoeken of een duik te nemen in het verkoelende water. Aan het eind van de middag vaart de boot terug. Entreegelden, lunch en drankjes zijn niet in de excursieprijs inbegrepen. Boekbaar in: Ialyssos, Ixia, Faliraki en Rhodos stad.

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Griekenland is Athene.

Taal:
De officiële taal is Grieks. Maar met Engels (en in mindere mate met Duits) kun je vaak ook terecht.

Tijd:
In Griekenland is het één uur later dan in Nederland.

Valuta:
De officiële munteenheid is de euro. Op alle Griekse eilanden kun je pinnen. In de toeristische (bad)plaatsen vind je veelal meerdere pinautomaten. Wil je betalen met een credit card? Ook deze worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Voltage:
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Reisdocumenten:
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.
Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.


Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen vind je op de site van LCR: https://www.lcr.nl/.


Alarmnummer:
Het alarmnummer in Griekenland voor de politie is 100. Wanneer je een ambulance nodig hebt, dan dien je 166 te bellen. Let op, deze alarmnummers mag je alleen gebruiken bij noodgevallen.


Eten & drinken:
Houd je van lekker eten? In Griekenland ben je aan het juiste adres. De Griekse keuken is divers. In de Griekse restaurants vind je zowel vlees- als visgerechten, maar ook smaakvolle vegetarische gerechten. Denk maar aan Gyros, Mousaka, Calamaris en Tzatziki. Trek in wat anders? Ook dit is mogelijk. In de toeristische plaatsen tref je een grote hoeveelheid aan van restaurants met de internationale keuken.


Het water in Griekenland is anders dan je in Nederland gewend bent. Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken. Wij adviseren je om flessen water te kopen in de supermarkt of in jouw hotel/appartement. Let op dat deze flessen goed zijn afgesloten en niet zijn gevuld met kraanwater.


Fooien:
Het is in Griekenland de gewoonte om in bars en restaurants ongeveer 10% fooi te geven.

Openingstijden:
Houd er rekening mee dat de winkels tussen 13.00-16.00 uur zijn gesloten i.v.m. de siësta. De winkels zijn 's avonds open tot ca. 20.00 uur. In de toeristische centra zijn ze zelfs tot ca. 22.00 uur geopend.

Voor- en naseizoen
Het is mogelijk dat het in het voor- en naseizoen (april, mei, juni en september, oktober) rustiger is in veel plaatsen in Griekenland. Vaak zijn niet alle winkels, bars en restaurants geopend. Omdat het dan niet altijd druk is met toeristen komt het vaak voor dat activiteiten niet worden aangeboden.

Feestdagen:
In Griekenland vinden de volgende feestdagen plaats tijdens de maanden april t/m oktober:

  • 1 mei Dag van de Arbeid
  • 15 augustus Maria Hemelvaart
  • 28 oktober Dag van Nee

De Grieken vieren Pasen op een ander moment dan wij in Nederland. In Griekenland houdt men de Orthodoxe kalender aan.


Scooterhuur:
Voor het besturen van een scooter (en brommer) in Griekenland moet je een motorrijbewijs A hebben. Griekse verhuurmaatschappijen accepteren vaak een bromfietscertificaat of autorijbewijs B. Wanneer je toch besluit een scooter of brommer te huren zonder motorrijbewijs dan doe je dit op eigen risico.