Toerisme in Frankrijk

Frankrijk

Frankrijk is een prachtig land met ontzettend veel variatie. Kennelijk zijn er weinig mensen die dit is ontgaan. Frankrijk behoort namelijk tot de meeste populaire vakantiebestemmingen van de hele wereld.

Er komen ieder jaar vele miljoenen toeristen naar Frankrijk, dit kan wel oplopen tot 90 miljoen. Mensen vanuit de hele wereld gaan op vakantie naar Frankrijk, maar met name Duitsers, Belgen, Nederlanders en Engelsen komen naar deze regio.

Omdat er zoveel toeristen naar Frankrijk komen, is het een redelijk goede bron van inkomsten voor het land. Het maakt ongeveer 7% van het nationaal bruto product uit en alleen al in de horeca werken meer dan 700.000 mensen.

Niet heel Frankrijk loopt over van het toerisme, vooral de omgeving van Parijs is enorm druk bezocht. De meest populaire attracties van Frankrijk zijn; Eurodisney, de Eiffeltoren, het Louvre en Centre Pompidou. Bij elkaar opgeteld zijn deze bezienswaardigheden goed voor zo'n 30 miljoen toeristen per jaar.

Maar laat het vooral niet bij deze bezienswaardigheden zitten, want Frankrijk heeft zo veel meer te bieden. Tijdens je vakantie ben je bijna verplicht om de mooie landelijke natuur te aanschouwen. Met de wijnstreken en grote lavendelvelden waan je je in een wonderschone omgeving. Maar ook de bekende attracties in Parijs zijn zeker een bezoek waard.

Eten & drinken
Naast alle fantastische bezienswaardigheden in Frankrijk, kan het eten en drinken natuurlijk niet vergeten worden. Frankrijk staat ook bekend om haar superieure gastronomie. Het eten is aan de dure kant, maar als je er wat geld voor uittrekt kun je genieten van de lekkerste gerechten uit de Franse keuken. Typische gerechten uit Frankrijk zijn: escargots, Franse kazen en natuurlijk de chique gerechten, die wereldwijd worden geserveerd in de bistro's. Voor veel minder geld kunt je genieten van een heerlijke (warme) crêpes, die gevuld is met bijvoorbeeld banaan en chocola.

Denkt u aan de combinatie van drinken en Frankrijk dan komt er een woord naar boven: wijn. Frankrijk staat bekent om haar excellente wijnen, die in de vele wijnstreken die het land rijk is worden geproduceerd. Door het land heen zitten vele wijnproeverijen die je – als je van wijn houdt – zeker moet bezoeken. Champagne komt ook uit Frankrijk, deze luxe mousserende wijn is vernoemd naar de streek waar ze wordt geproduceerd.

Seizoenen
Het hoogseizoen in Frankrijk is tussen Juni en eind augustus. Maar eigenlijk zul je het hele jaar door vele toeristen tegenkomen. Vooral in de grote steden. Tijdens het hoogseizoen zijn de campings en hotels in Frankrijk ook erg druk bezocht en dien jd tijdig te reserveren als je een bepaalde locatie in gedachte hebt.

In de winter zijn er veel wintersporters in Frankrijk aanwezig. Maar deze bevinden zich in de Alpen en Pyreneeën. Maar ook het stedelijk toerisme gaat gewoon door in de winter.

Vakantie Frankrijk

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten