Bezienswaardigheden Frankrijk

Frankrijk

Op deze pagina lees je over leuke bezienswaardigheden en do's & dont's in Frankrijk. Deze zijn grotendeels samengesteld door tips van andere bezoekers van Landenspecials.nl.

Do's

1.De Eiffeltoren
Als je in de buurt bent van Parijs, is er één bezienswaardigheid die je eigenlijk niet mag en kan missen: de Eiffeltoren. De Eiffeltoren is een van de grootste publiekstrekkers ter wereld. Als je geen last hebt van hoogtevrees, is de Eiffeltoren absoluut een aanrader!

2.Route du Soleil
De route du soleil wordt meestal gezien als die vervelende, lange en drukke weg die genomen moet worden om naar Frankrijk te rijden. Tip van Landenspecials: neem eens de tijd voor deze route. Rijdt niet alleen langs Lyon, maar neem eens de tijd om deze prachtige stad te bekijken, stop eens in dat pittoreske dorpje waar je langs rijdt en geniet van een heerlijke Bourgondische maaltijd met een goed glas wijn. Je bent immers met vakantie, toch?

3.De Sacre-Coeur
Deze prachtige kathedraal ligt op het hoogste punt van Montmartre, Parijs. Vanaf grote afstand, tussen de smalle straatjes door kun je de Sacré-Coeur al zien liggen. Maar ook andersom: vanaf de heuvel waarop de Sacré-Coeur staat heb je een wonderschoon uitzicht over Parijs.

4.Het Louvre
Cultuur op z'n best in het Louvre. Het was al het bekendste museum van Frankrijk, maar dankzij de Da Vinci Code is het nog een stuk bekender geworden. Inmiddels is het Louvre niet meer alleen bekendste museum van Frankrijk, maar hoort het tot de absolute wereldtop. Hier hangen o.a. wereldberoemde schilderijen zoals de Mona Lisa van Leonardo da Vinci en er staan prachtige beelden zoals de Venus van Milo. Het Louvre is zo groot dat je er makkelijk twee dagen kunt rondlopen om alles te bekijken. Maar de absolute hoogtepunten kun je in een middag bekijken.

5.Montmartre
Denk alle toeristen weg en Montmartre is Parijs op zijn best. Maar zelfs met de vele toeristen en de hoge prijzen voor het eten en drinken, is Montmartre zeker het bezoeken waard. Je vindt hier kunstenaars die in het openbaar hun kunsten vertonen. Zo maken ze prachtige schilderijen en portretten,  er wordt gebeeldhouwd, muziek gemaakt en ook erg leuk: ze knippen het profiel van uw gezicht uit een velletje papier en maken hier grappige verjaardagsslingers van.

Vakantie Frankrijk

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten