Vakantie Spanje

Spanje

Een vakantie in Spanje: heerlijk eten, prachtige stranden, veel zon. Heerlijk om een aantal weken te vertoeven, vooral tijdens de zomermaanden. De Spaanse kust heeft een strekking van meer dan 4000 kilometer langs prachtige Zeeën. In het noorden van deze strook ligt de kustlijn aan de Cantabrische Zee. In het Oosten en zuiden grenst het land aan de Middellandse Zee en in het westen en zuiden aan de Atlantische Oceaan. Deze drie gebieden zijn in totaal goed voor een jaarlijkse toeristenstroom die in de miljoenen loopt.

Het toerisme is voor Spanje inmiddels ook uitgegroeid tot een belangrijke bron van inkomsten voor het land.

Dit is bijvoorbeeld te zien aan het aantal inwoners dat vertrekt uit het binnenland naar de kustplaatsen en grote steden. Veel toeristen laten zich verleiden om een vakantiewoning aan te schaffen in Spanje, zodat ze er elk jaar weer kunnen terugkeren.
De hotels en campings in Spanje zitten tijdens de zomermaanden grotendeels vol, daarom kiezen mensen er steeds vaker voor om de drukke periodes te vermijden.

Seizoenen in Spanje
De drukste seizoenen in Spanje zijn van mei t/m augustus. Indien u in deze periode naar Spanje wilt gaan, houdt er dan rekening mee om tijdig te boeken. Hoewel er voldoende hotels en campings zijn waar u kunt verblijven, dient u ook rekening te houden met een eventuele vlucht in die richting. Bovendien is het boeken via een reisbureau vaak voordeliger dan dat u ter plaatse een hotel boekt. Tijdens de Nederlandse zomervakanties treft u de meeste Nederlandse toeristen aan in de Spaanse kustgebieden. Ook is Spanje geliefd bij Duitsers, Russen en Engelsen. Jongeren trekken vooral naar gebieden als Salou, Lloret de mar en Malgrat de Mar.

Houdt u meer van rust en niet van massatoerisme, laat het hoogseizoen dan aan u voorbij gaan. Ook van het eind van de lente tot begin zomer en eind zomer tot het begin van de herfst zijn prima tijden om in Spanje te verblijven. Ook dan heeft een heerlijk klimaat en meer keuze in de Spaanse accommodaties. Tel daarbij op dat het minder druk is en vaak iets goedkoper, en we kunnen niet anders zeggen dan dat dit een uitstekende tijd is voor uw vakantie naar Spanje.

Cultuur in Spanje
Spanjaarden staan vaak bekend om hun gastvrijheid en dit is zeker niet onterecht. Echter is de gastvrije cultuur van Spanje wel deels verdwenen in de drukkere gebieden. Maar hoe verder u het binnenland intrekt of naar het zuiden reist, hoe meer u de gastvrijheid en de authentieke cultuur zult tegenkomen.

In heel Spanje is men nog erg gehecht aan de Siësta. Tussen 14.00 uur en 16.00 uur lijkt het soms wel alsof het land even stilstaat. De winkels gaan dicht, zodat de Spanjaarden even kunnen eten om vervolgens een dutje te gaan doen. Ook is het begrip ‘Mañana' geen overtrokken woord. Spanjaarden hebben veel vertrouwen in dit begrip: doe niet vandaag, wat je tot morgen kunt uitstellen.

In grote steden als Madrid en Barcelona, zult u van deze typische gewoontes een stuk minder merken. Vooral in Catalonië zijn de mensen haastig en minder vriendelijk dan de meeste van hun landgenoten. Hier is te merken dat het land met sprongen vooruit gaat. Barcelona en Madrid zijn echte wereldsteden en het leven is er erg dynamisch. Dit vertaalt zich ook in het verkeer: lange files en volle treinen en metro's.


Eten en drinken in Spanje
Gaat u naar Spanje? Dan moet u zeker Paëlla eten onder het genot van een lekker glas wijn. Maar natuurlijk is er meer. Eten is voor Spanjaarden erg belangrijk. Het vormt een belangrijk deel van de Spaanse cultuur. Het eten van een warme maaltijd gebeurd dan ook twee keer op een dag. De eerste tijdens de siësta en de tweede rond een uur of 21.00.

Dat men in Spanje veel hecht aan goed eten blijkt aan het aanbod van verse producten dat beschikbaar is. Iedere morgen komen de vissers met ladingen verse vis die direct (soms nog levend) verkocht wordt. Ook in de supermarkten treft u een goed aanbod van verse producten aan.

In principe kent elke regio zijn eigen culinaire hoogstandjes. Of dit nu eten of wijnen betreft, vaak gaat het om goede kwaliteit. Maar over het algemeen zijn de bekendste Spaanse gerechten: Paëlla, Gazpacho, tortilla en Tapas.


Spanje last minutes

v.a. € 140

App. Europa

Spanje - Costa Brava - Blanes

Goed verzorgde appartementen op slechts 250 meter van het strand.

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 259.00 Bekijk
Jiba € 240.00 Bekijk
Sunweb Vakanties € 189.00 Bekijk
Ferio € 289.00 Bekijk

v.a. € 298

Hotel Samba

Spanje - Costa Brava - Lloret de Mar

Groot en geliefd hotel met een grote tuin en zwembadzone.

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 298.00 Bekijk
Vrij uit € 395.64 Bekijk
Ferio € 329.00 Bekijk
Neckermann € 672 Bekijk

v.a. € 239

App. Terralta

Spanje - Costa Blanca - Benidorm

Terralta is één van de weinige laagbouwcomplexen in Benidorm. Alle appartementen zijn kwalitatief erg goed en daarnaast ook zeer ruim! Het grote landschapszwembad en de vele kinderfaciliteiten maken ...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 299.00 Bekijk
Neckermann € 639 Bekijk
Vrij uit € 612 Bekijk
Sunweb Vakanties € 239.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Spanje

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten