Bezienswaardigheden China

China

Op deze pagina lees je over leuke bezienswaardigheden en do's & dont's in China. Deze zijn grotendeels samengesteld door tips van andere bezoekers van Landenspecials.nl.

Do's

1.De Chinese Muur
De Chinese Muur is een waar wereldwonder en zo groot, dat de muur vanuit de ruimte zichtbaar is. De Chinese Muur is zo’n 6200 kilometer(!) lang en is opgebouwd als verdedigingswerk tegen invasielegers uit het noorden. Je kunt de Chinese muur op meerdere plaatsen bezoeken, maar de meeste toeristen gaan naar Bandaling of Mutianyu.

2.Het Terracotta Leger
Het Terracotta Leger in China is één van de grootste toeristische trekpleisters van China. De vondst werd gedaan door een Chinese boer, die tijdens het graven van een put op een Chinese soldaat stuitte. Naar later bleek bleef het niet bij één soldaat, maar besloeg de archeologische vondst een oppervlakte van bijna 23.000 vierkante meter.

3.Shanghai Tourist Tunnel
Een geweldige en typisch Chinese ervaring is de Shanghai tourist tunnel. De tunnel brengt je in een paar minuten van Bund naar Pedong. In een kleine glazen kabeltram rijd je door allerlei fantastische, spectaculaire en licht psychedelische lichteffecten onder begeleiding van allerlei spacy muziekjes. De tunnel is echt een hele leuke ervaring.

4.Panda’s kijken
Eén van de weinige plekken op de wereld waar je pandaberen kunt zien, is de dierentuin in Beijing. Er zijn helaas niet veel reuzenpanda's meer in leven. Maar indien je er één wilt zien, moet je zeker de dierentuin van Beijing bezoeken.

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten