Bezienswaardigheden Canada

Canada

Op deze pagina lees je over leuke bezienswaardigheden en do's & dont's in Canada. Deze zijn grotendeels samengesteld door tips van andere bezoekers van Landenspecials.nl.

Do's

1.Icefields Parkway
De meer dan duizend kilometer lange Rocky Mountains vormen als het ware de ruggengraat van Canada. Bijna alle beroemde nationale parken in de Rocky Mountains zijn verbonden door één weg: de Icefields Parkway. Volgens velen de mooiste bergweg ter wereld.

2.Rocky Mountaineer Railtour
Een andere prachtige bezienswaardigheid in de Rocky Mountains van Canada is de Mountaineer Railtour. Deze tour is een tweedaagse treinreis tussen Calgary en Vancouver. Je reist door de prachtige natuur: besneeuwde bergtoppen, stroomversnellingen, dichtbegroeide bossen en canyon-achtige landschappen.

3.Niagara Falls
Uiteraard mogen deze spectaculaire watervallen niet in het rijtje ontbreken. De Niagara Watervallen vind je op zo’n 3 uur rijden van Toronto, op de grens met Amerika. Doordat de watervallen in de vorm van een hoefijzer rond een meer liggen, ontstaat er in het midden vaak een spectaculaire dichte mist. Ook wel ‘the maid of the mist’ genoemd. De Canadese Niagara Falls zijn zo’n vijftig meter hoog en maar liefst 675 meter breed.

4.CN Tower Toronto
Oorspronkelijk is de CN Tower gebouwd als kantoor voor de Canadese Spoorwegen. Tegenwoordig is het de grootste toeristische attractie van Toronto. Canada’s National Tower is maar liefst 553 meter hoog en biedt een waanzinnig mooi uitzicht over downtown Toronto. Het hoogste niveau waar je kunt komen is 447 meter. Dit is tevens het hoogste uitkijk platform ter wereld.

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten