Bezienwaardigheden Turkije

Turkije

Turkije is een land dat relatief kort geleden door het toerisme is ontdekt. Maar gelukkig is het nu ontdekt, want het land heeft de toerist alles te bieden: zon, zee, strand, eten, cultuur etc. Turkije bezit alle ingrediënten waarnaar een toerist op zoek is en dat is te merken.

Voor 2000 vertrokken er nauwelijks toeristen naar Turkije en binnen een recordtijd is dit uitgeroeid naar bijna 700.000 Nederlandse toeristen per jaar.

Hierbij zijn de vele Engelsen en Russen, die het land ook als ideale vakantiebestemming op de kaart hebben gezet, nog niet meegeteld.

De bevolking in Turkije is erg vriendelijk en zijn snel bereid om u ergens mee te helpen, al is het ook voor hen enigszins wennen aan de enorme toeristenstroom van de afgelopen jaren. Er zijn dan ook veel straatverkopers te zien, die soms op listige wijze iets aan u proberen te verkopen. Wilt u dan ook iets kopen op straat, neem dan even de tijd om af te dingen. Dit afdingen hoort bij de cultuur en het ‘spel' kan soms best even duren (soms onder het genot van een kopje Turkse thee).

Ook het nachtleven is enorm veranderd n Turkije. In iedere populaire badplaats vindt u tegenwoordig tal van discotheken en bars, waarin onder meer veel Nederlanders en Engelsen te vinden zijn. De discotheken en bars zijn tot diep in de nacht geopend en worden goed bezocht. Ook de prijzen zijn er prima.
In Turkije schieten de hotels als paddestoelen uit de grond en komen er nog steeds nieuwe (bad)plaatsen bij. Vooral de grote all-inclusive hotels zijn erg populair in Turkije. Meestal zijn dit complete parken waar u kunt eten, drinken, sporten zwemmen en diverse entertainment programma's kunt beleven. In de centra van de badplaatsen staan veel hotels, die vooral prima geschikt zijn als u van het bruisende nachtleven houdt. Het reserveren van een hotel kunt u het beste via een reisbureau doen. Ter plaatse is de kans groot dat het hotel is volgeboekt.

Seizoenen in Turkije
In Turkije is het 't warmst in de maanden juni, juli en augustus. Per regio verschilt de temperatuur en eigenlijk ook de tijd die u het beste uitkomst om uw reis te plannen. Gedurende de zomervakanties in Nederland is het enorm druk in de badplaatsen, wat natuurlijk ook erg gezellig is. Maar als u liever een beetje rust wilt, kunt u uw reis het beste aan het begin van de zomer of juist aan het eind plannen. Ook dan is de temperatuur zeer aangenaam en misschien zelfs wel beter dan in de hete maanden.Turkije heeft een ontzettend veelzijdig landschap, een mooie cultuur en een enorm rijke geschiedenis. Hierdoor zijn er ontzettend veel bezienswaardigheden in Turkije, welke allemaal wel een bezoek waard zijn. Hieronder treft u een selectie aan.

Ephese
Ephese is één van de mooiste historische punten van Turkije en misschien zelfs van de wereld. In Ephese heeft één van de zeven wereldwonderen gestaan. Nu is er helaas niets meer van over, maar wel de oude stad zelf kunt u nog enorm veel zien. Nog steeds worden delen van de stad opgegraven en naar verwachting zal dit nog vele jaren duren. Het Ephese dat u nu aantreft is slechts een klein deel van de totale stad. U treft er nu onder meer twee colosseums aan en een oude bibliotheek. En u loopt door de oude Romeinse straat, die u echt het gevoel geeft dat u terug in de tijd bent gekeerd.

Pamukkale
Pamukkale is een dorp in Turkije dat bekend staat om het vele kalksteen dat zich op een bijzondere wijze heeft ontwikkeld. Door een ophoping van kalk in het calciumrijke water zijn er witte kalkterassen ontstaan. Deze hebben een spectaculair wit uiterlijk, dat letterlijk oogverblindend is in de felle zon. Ook de Turken zelf bezoeken de kalstenen terassen regelmatig, omdat het water goed voor de huid schijnt te zijn. Indien u naar Pamukkale wilt, moet u er wel wat reistijd voor vrij maken. Het ligt namelijk niet in de directe omgeving van de toeristische plaatsen.


Turkije last minutes

v.a. € 373

Hotel Royal Vikingen

Turkije - Turkse Riviëra - Alanya

Aan het brede fijne kiezelstrand van Konakli ligt het schitterende vijfsterrenresort Royal Vikingen. Dit grote hotelcomplex is een waar vakantieparadijs voor jong en oud, met een groot zwembad, verschillende glijbanen en een uitgestrekte..

Reisorganisatie Prijs Boek online
Jiba € 373.00 Bekijk
Sky Tours € 489.00 Bekijk
Sunweb Vakanties € 379.00 Bekijk

v.a. € 359

Pine Bay Holiday Resort

Turkije - Egeïsche kust - Kusadasi

Ligging:Pine Bay Holiday Resort ligt direct aan het strand, op 6 km van het centrum van Kusadasi en op 11 km van het antieke Efese. Openbaar vervoer stopt tegenover het hotel.Faciliteiten: Het heerlijke 5 sterren resort Pine Bay telt 551..

Reisorganisatie Prijs Boek online
Corendon € 670.00 Bekijk
DTI Travel € 531.00 Bekijk
Oad Reizen € 469.00 Bekijk
Sky Tours € 359.00 Bekijk

v.a. € 295

Hotel Bella Casa Homes

Turkije - Egeïsche kust - Bodrum-Gümbet

Hotel Bella Casa Homes heeft een ideale ligging als je voor een strandvakantie gaat en een perfect vakantieverblijf als je met meerdere personen bent. Je zal je geen moment vervelen in Hotel Bella Casa Homes. Voor afwisseling met het..

Reisorganisatie Prijs Boek online
Jiba € 295.00 Bekijk
Sunweb Vakanties € 359.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Turkije

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten