Bezienswaarigheden Suriname

Suriname

Het prachtige Suriname, waar het toerisme steeds meer in opkomst is. Vooral ecotoeristen weten hun weg al goed naar Suriname te vinden. In de schitterende natuur van dit land bevinden zich dan ook de mooiste bezienswaardigheden. Hieronder een selectie.

Cola Kreek
Vele Surinamers komen hier om een dagje te ontspannen. Cola Kreek heeft zijn naam te danken het het donkerbruine water, dat vergelijkbaar is met cola. Hoewel het water donkerbruin is, heeft dat niets te maken met de kwaliteit er van. Het water in Cola Kreek is namelijk bijzonder schoon, mede doordat het rechtstreeks uit het binnenland komt.

Brownsberg
Op zo'n drie uur rijden van Paramaribo, bent u al midden in de Jungle. Brownsberg is een prachtig natuurgebied waar u bijna alle facetten van het echte oerwoud tegenkomt. Papegaaien vliegen voorbij en als u goed oplet, kunt u ook apen en allerlei andere wilde dieren zien - een waanzinnig leuk gebied is Brownsberg. Naast het hiervoor genoemde, zijn er ook diverse watervallen te bezichtigen. Vanaf de Brownsberg kijkt u uit op het stuwmeer, dat kunstmatig is aangelegd op de plek waar ooit dorpen lagen. Dit is nog goed te zien aan alle boomstronken en takken die boven het water uitsteken.

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten