Vakantie Portugal

Portugal

Vakantie in Portugal: het is heerlijk. Het genieten aan de Atlantische Oceaan en de fijne stranden in de Algarve maken van uw vakantie in Portugal een heerlijke tijd.

Portugal heeft iets meer dan tien miljoen inwoners. Ongeveer evenveel toeristen trekken jaarlijks naar dit Portugal voor een vakantie. Portugal trekt jaarlijks zo'n tien tot twintig miljoen vakantie gangers. Dit geeft deels aan hoe belangrijk het toerisme tegenwoordig is voor de Portugezen. Toch heeft dit ook een nadeel: het land moet er niet afhankelijk van worden.

Maar dat is dan ook het enige nadeel en aangezien Portugal voor toeristen het ideale vakantie land lijkt, hoeft de regering zich voorlopig geen zorgen te maken. Het eigen karakter, het goede klimaat en de mooie bezienswaardigheden maken Portugal tot een ideaal vakantieland voor elke reiziger. Bovendien is een vakantie naar Portugal een van de goedkoopste vakanties binnen Europa. Het prijsniveau ligt nog ver achter op andere landen van de EU. Iets wat wij, tijdens onze vakantie, zeker geen onprettige bijkomstigheid vinden.

Op het gebied van accommodaties is Portugal inmiddels goed voorzien. Voor een vakantie in Portugal heeft u een ruime keuze van accomodaties. Er zijn goede campings, all inclusive resorts, hotels en appartementen. Huurt u liever een luxe vakantie woning of villa, ook dan kunt u uitstekend terecht. Natuurlijk heeft u hierbij zelf de keuze of u tijdens uw vakantie in Portugal liever aan het strand zit of in de bossen van het binnenland.

Seizoenen in Portugal
Juni, juli en augustus zijn de drukste en heetste maanden voor een vakantie in Portugal. Er valt nauwelijks regen waardoor het erg droog is. De temperatuur kan ook behoorlijk oplopen. Deze periode is wegens de zomervakanties wel het drukst bezocht. Als u van lange, zwoele avonden en het nachtleven houdt, zijn dit prima maanden voor uw vakantie naar Portugal. De grootste drukte treft u aan in de Algarve.
Heeft u het liever wat rustiger maar wilt u toch naar de Algarve, dan kunt u ook prima in deze periode vertrekken. Laat u wel informeren door uw reisagent voor de rustigere plaatsen. Zoals eerder gezegd heeft een vakantie in Portugal voor iedereen iets te bieden.

Eten en drinken tijdens uw vakantie in Portugal
Portugezen houden van vers. Aan de kust komen iedere ochtend vissersmannen verse vis brengen, die gretig wordt afgenomen door de lokale bevolking. De nationale schotel van Portugal is Bacalhau. Dit is sterk gezouten, gedroogde kabeljauw. Natuurlijk is ook Piri Piri een bekend gerecht dat u absoluut moet proeven wanneer u op vakantie bent in portugal.
De bekendste Portugese drank is – hoe kan het ook anders – Port. In Vila Nova de Gaia, tegenover Porto, kunt u gratis Port proeven in een van de vele expediteurshuizen. Zeker een tip als u daar in de buurt bent!


Portugal last minutes

v.a. € 314

Hotel Vila Galé Cerro Alagoa

Portugal - Algarve - Albufeira

Dit kwaliteitshotel biedt u een goede service, een ideale ligging en uitstekende en gevarieerde buffetten. De centrale ligging in Albufeira is zeer geliefd bij vele Nederlanders. Het 4* hotel Vila Ga...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 314.00 Bekijk
Jiba € 410.00 Bekijk
Sunweb Vakanties € 409.00 Bekijk
Ferio € 449.00 Bekijk

v.a. € 320

App. Cerro Mar

Portugal - Algarve - Albufeira

Logies. Toeslag ontbijt € 7,50 p.d. Toeslag halfpension € 20,- p.d.

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 329.00 Bekijk
Jiba € 320.00 Bekijk
Ferio € 379.00 Bekijk

v.a. € 295

App. Elma

Portugal - Algarve - Albufeira

*afstand tot centrum tot strip circa 1500 meter: het oude centrum circa 2,5 kilometer* afstand tot strand circa 200 meter (zandstrand)* afstand tot luchthaven circa 38 kilometer* afstand tot bushalte circa 300 meter* afstand tot..

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 309.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Portugal

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten