Geografische ligging, klimaat en cultuur van Portugal

Portugal

Geografische ligging Portugal
Portugal ligt geïsoleerd op het Iberisch Schiereiland naast Spanje. Portugal heeft een sterk gevarieerd landschap, dat het te danken heeft aan de brede kustvlakten. Het land wordt opgedeeld door de rivier de Taag. Deze rivier is een belangrijke scheidslijn voor het Portugese landschap.

Het gebied boven de Taag ligt grotendeels hoger dan 400 meter .
Hoewel het land alleen aan Spanje grenst en je haast zou zeggen dat Portugal een deel van Spanje is, is het toch totaal verschillend. Het landschap in Portugal is nauwelijks te vergelijken met dat van Spanje. Het is enorm gevarieerd wat het land geschikt maakt voor alle type reizigers.
Dankzij het rijke historische verleden van Portugal, is het Portugees grondgebied niet beperkt tot het vasteland. Zo'n duizend kilometer ten zuiden van Portugal, ligt het karakteristieke eiland Madeira.

Klimaat Portugal
De zomers in Portugal zijn lang, warm en erg droog. Er is een groot verschil in temperatuur tussen het noorden en zuiden van het land. Maar de bekendste gebieden aan de kust kennen een goede zomertemperatuur. Deze ligt tussen de 18 C en 24 C . In het binnenland is het een stuk warmer, daar kan de temperatuur in de heetste maand augustus oplopen tot wel 40 C .
In tegenstelling tot Spanje, kan de – in dit geval – Atlantische Oceaan, Portugal niet behoeden van de kou. De winters in Portugal zijn koel en regenachtig. De tegenstelling in temperatuur tussen de kust en het binnenland is groot. Langs de kust liggen de wintertemperaturen tussen 10 en 12 C , en in het binnenland tussen 4 C en 7 C .


Portugal last minutes

v.a. € 314

Hotel Vila Galé Cerro Alagoa

Portugal - Algarve - Albufeira

Dit kwaliteitshotel biedt u een goede service, een ideale ligging en uitstekende en gevarieerde buffetten. De centrale ligging in Albufeira is zeer geliefd bij vele Nederlanders. Het 4* hotel Vila Ga...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 314.00 Bekijk
Jiba € 410.00 Bekijk
Sunweb Vakanties € 409.00 Bekijk
Ferio € 449.00 Bekijk

v.a. € 320

App. Cerro Mar

Portugal - Algarve - Albufeira

Logies. Toeslag ontbijt € 7,50 p.d. Toeslag halfpension € 20,- p.d.

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 329.00 Bekijk
Jiba € 320.00 Bekijk
Ferio € 379.00 Bekijk

v.a. € 295

App. Elma

Portugal - Algarve - Albufeira

*afstand tot centrum tot strip circa 1500 meter: het oude centrum circa 2,5 kilometer* afstand tot strand circa 200 meter (zandstrand)* afstand tot luchthaven circa 38 kilometer* afstand tot bushalte circa 300 meter* afstand tot..

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 309.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Portugal

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten