Bevolking, taal en gosdienst van Portugal

Portugal

Bevolking Portugal
Portugal, het is groter dan Nederland, een stuk groter zelfs. Toch heeft het land veel minder inwoners dan ons drukbevolkte landje. In Portugal leven zo'n 10,5 miljoen mensen. De bevolkingsdichtheid is ca. 109 mensen per vierkante kilometer.

Stukken hoger dan Spanje, maar nog steeds vrij dunbevolkt in vergelijking met andere Europese lidstaten.

De bevolkingsdichtheid in Portugal is hoger in de buurt van de grote steden zoals Porto en Lissabon.
Veel Portugezen, naar schatting zo'n 3 miljoen, zoeken hun heil in het buitenland. Met name Portugezen die afstammen van kolonies zijn naar hun moederland teruggekeerd. Door de kolonisatie uit het verleden kent Portugal een vrij grote diversiteit aan nationaliteiten.

Taal in Portugal
In Portugal spreekt men Portugees, dit is de enige officiële taal die het land kent. Portugees is net als Spaans een Romaanse taal. De talen lijken ook vrij veel op elkaar, maar Spaanstalige mensen herkennen het verschil direct (vergelijk het met Nederlands en Vlaams). Portugees wordt wereldwijd door ongeveer 160 miljoen mensen gesproken. De grootste groep sprekers van deze taal zijn niet de Portugezen zelf, maar de Brazilianen.

Godsdienst in Portugal
Er zijn verschillende gelovige mensen in Portugal: de Protestanten, de Moslims en de Joden. Maar deze vallen in het niet bij het aantal Rooms-katholieken. De nationale kerk in het land is dan ook Rooms-katholiek en heeft in de afgelopen jaren de meeste aanhangers vergaard.


Portugal last minutes

v.a. € 314

Hotel Vila Galé Cerro Alagoa

Portugal - Algarve - Albufeira

Dit kwaliteitshotel biedt u een goede service, een ideale ligging en uitstekende en gevarieerde buffetten. De centrale ligging in Albufeira is zeer geliefd bij vele Nederlanders. Het 4* hotel Vila Ga...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 314.00 Bekijk
Jiba € 410.00 Bekijk
Sunweb Vakanties € 409.00 Bekijk
Ferio € 449.00 Bekijk

v.a. € 320

App. Cerro Mar

Portugal - Algarve - Albufeira

Logies. Toeslag ontbijt € 7,50 p.d. Toeslag halfpension € 20,- p.d.

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 329.00 Bekijk
Jiba € 320.00 Bekijk
Ferio € 379.00 Bekijk

v.a. € 295

App. Elma

Portugal - Algarve - Albufeira

*afstand tot centrum tot strip circa 1500 meter: het oude centrum circa 2,5 kilometer* afstand tot strand circa 200 meter (zandstrand)* afstand tot luchthaven circa 38 kilometer* afstand tot bushalte circa 300 meter* afstand tot..

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 309.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Portugal

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten