Geografische ligging, klimaat en cultuur van Marokko

Marokko

Geografische ligging Marokko
Marokko ligt in het Noorden van Afrika en heeft Algerije en Mauritanië als buurlanden. Het land heeft een oppervlakte van 710.850 vierkante kilometer,. Dit is 17 keer groter dan Nederland.

In het westen grenst Marokko voor een groot deel aan de Sahara.

Van de Afrikaanse landen ligt Marokko het dichtst bij een Europees land. De enige scheiding tussen Marokko en Europa is de Straat van Gibraltar, waar ook Spanje aan grenst. Veel Marokkanen en mensen uit andere Afrikaanse landen, kiezen er om deze reden voor hier de oversteek naar Europa te wagen.

Het landschap van Marokko bestaat uit vijf verschillende soorten landschappen: in Oost-Marokko de Hoogvlakte; het rotsachtige Rifgebergte ten noorden, het Atlasgebergte en ten westen van dit Atlasgebergte is het landschap ook anders; en geheel ten westen ligt de Sahara, puur woestijn.

Al deze verschillende landschappen maken van Marokko een intrigerend land, dat veel te bieden heeft.

Klimaat Marokko
Het klimaat in Marokko is erg gevarieerd. Door de verschillen in de landschappen van Marokko, is ook het klimaat per regio anders. Zo kent men in Marokko onder andere een woestijnklimaat, een Middellandse Zeeklimaat en een steppeklimaat. In de bergen van Marokko is het zelfs mogelijk om te skiën.

Doordat Marokko langs de noordelijke kust een Middellandse Zeeklimaat kent, is dit gebied het populairst bij toeristen. Ook in de winter kan men hier met een gerust hart op vakantie gaan, want zelfs dan zal het kwik niet verder dalen dan 18C . Ook het westen van Marokko is warm, dit grenst voor een groot deel aan de Sahara en het woestijnklimaat dat dit meebrengt zorgt het hele jaar door voor hoge temperaturen.

De winters in de berggebieden kunnen wel erg koud en lang zijn.


Marokko last minutes

v.a. € 370

Riad Dar el Kheir

Marokko - Marrakech - Marrakech

Riad Dar el Kheir is een mooie riad met prachtige decoratie en goede service.FaciliteitenFaciliteiten:Knus ingerichte zitkamers, waarvan één eetkamer. Binnenplaats met zwembad en een dakterras met li...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 472.00 Bekijk
Neckermann € 568 Bekijk
Sky Tours € 370.00 Bekijk

v.a. € 383

Riad Zarka

Marokko - Marrakech - Marrakech

Zin in een romantisch verblijf in Marrakech, als een sprookje uit 1001 nacht? Boek dan deze riad Zarka, gelegen middenin het hart van de oude medina! Riad’s zijn oude herenhuizen of stadspaleizen, ge...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 500.00 Bekijk
Neckermann € 513 Bekijk
Sky Tours € 383.00 Bekijk

v.a. € 508

Hotel Islane

Marokko - Marrakech - Marrakech

Verzorgd stadshotel met fantastische ligging binnen de stadsmuren van de medina, tegenover de Koutoubia-moskee en op loopafstand van het beroemde Jemaa-El-Fna plein.Het 3-sterren hotel Islane is een ...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 508.00 Bekijk
Neckermann € 655 Bekijk
Sky Tours € 517.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Marokko

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten