Bezienswaardigheden Marokko

Marokko

Marokko is een bijzonder land met vele mooie bezienswaardigheden. Een land waar ook het toerisme steeds meer in opkomst is. Vooral actieve reizigers weten hun weg al goed naar Marokko te vinden. In de schitterende steden van dit land bevinden zich dan ook de mooiste bezienswaardigheden. Hieronder een selectie.

De oude Medina
De oude Medina is een wijk die aan de haven van Casablanca ligt en zeker tot uw verbeelding zal spreken. De oude Medina is zo bijzonder omdat hij bestaat uit zeer smalle straatjes met hele kleine winkeltjes. Wanneer u hier bent, is het werkelijk alsof u zich in het sprookje ‘1001 nacht' bevindt, echt schitterend om te zien. De vrouwen die u hier aantreft zijn geheel gesluierd en de handelaren zijn voornamelijk mannen. In de oude Medina liggen ook ontzettend veel moskeeën, en u kunt er van alles kopen. Maar vooral de exotisch geurende specerijen en kruiden vormen het toonbeeld van de Medina.

De nieuwe Medina
Aan de andere kant van Casablanca en de oude Medina, ligt de nieuwe, moderne Medina. Deze bestaat sinds 1923 en is een stuk ruimer en schoner dan de oude Medina. In de omgeving van de nieuwe Medina treft u ook modernere gebouwen aan. De Mulai Joses moskee en het koninklijk huis van Marokko zijn hier goede voorbeelden van. Deze gebouwen liggen overigens erg dicht bij de nieuwe Medina: ook zeker een tip wanneer u hier in de buurt bent.

Djeema-El-Fna plein
In Marrakesh vindt u het Djeema-El-Fna plein. Dit plein is bekend om de activiteiten en toneelstukjes die er zijn. Zo zijn er vrijwel altijd slangenbezweerders aanwezig om u te vermaken. Maar ook waarzegsters, waterverkopers en andere typische Arabische bezienswaardigheden en activiteiten vind u hier. Het plein is wegens het grote aantal toeristische bezoekers ook bekend bij zakkenrollers. Let dus goed op uw spullen!

De Gran Souk
Tanger's grootste bezienswaardigheid is de Gran Souk (de grote markt). Het is een typisch Marokkaanse markt gelegen in de binnenstad. Net als de oude Medina in Casablanca bestaat deze markt uit vele kleine steegjes. De markt is tegen een helling gebouwd, waardoor veel van deze steegjes doodlopen.

Vlakbij de Gran Souk vindt u de Petit Souk (de kleine markt). Dit is een erg gezellig plein met verschillende barretjes waar u heerlijk kunt zitten.


Marokko last minutes

v.a. € 370

Riad Dar el Kheir

Marokko - Marrakech - Marrakech

Riad Dar el Kheir is een mooie riad met prachtige decoratie en goede service.FaciliteitenFaciliteiten:Knus ingerichte zitkamers, waarvan één eetkamer. Binnenplaats met zwembad en een dakterras met li...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 472.00 Bekijk
Neckermann € 568 Bekijk
Sky Tours € 370.00 Bekijk

v.a. € 383

Riad Zarka

Marokko - Marrakech - Marrakech

Zin in een romantisch verblijf in Marrakech, als een sprookje uit 1001 nacht? Boek dan deze riad Zarka, gelegen middenin het hart van de oude medina! Riad’s zijn oude herenhuizen of stadspaleizen, ge...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 500.00 Bekijk
Neckermann € 513 Bekijk
Sky Tours € 383.00 Bekijk

v.a. € 508

Hotel Islane

Marokko - Marrakech - Marrakech

Verzorgd stadshotel met fantastische ligging binnen de stadsmuren van de medina, tegenover de Koutoubia-moskee en op loopafstand van het beroemde Jemaa-El-Fna plein.Het 3-sterren hotel Islane is een ...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 508.00 Bekijk
Neckermann € 655 Bekijk
Sky Tours € 517.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Marokko

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten