Bevolking, taal en godsdienst van Marokko

Marokko

De bevolking van Marokko is erg trouw aan hun land. Mensen die willen emigreren zijn volgens het Marokkaanse koningshuis zelfs verplicht hun Marokkaanse nationaliteit te behouden. Indien de emigrant ervoor kiest de nationaliteit aan te nemen van het land waarin hij of zij gaat wonen, moet dit gepaard met de Marokkaanse nationaliteit. Marokkanen zijn hierdoor de enigen die een dubbele nationaliteit kunnen bezitten.

In Marokko leven 31,9 miljoen mensen waarvan 37 procent bestaat uit berbers. Arabieren maken zo'n 20 procent maken de bevolking van Marokko.

Voor de rest bestaat Marokko grotendeels uit Gearabiseerde berbers en buitenlanders. De grootste groep buitenlanders in Marokko zijn Fransen, Spanjaarden en Algerijnen.

De berbers vormen het grootste deel van de bevolking. De meeste van hen leven in het rifgebergte van Marokko, maar steeds vaker trekken zij weg uit dit gebied. Ze kiezen er vaak voor om te emigreren naar Europese landen als Frankrijk en Spanje.

De gemiddelde bevolkingsdichtheid in Marokko is met 71 inwoners per vierkante kilometer niet erg hoog. Maar net als in veel andere landen is de bevolking in Marokko erg ongelijk verdeeld. Op 1/10 van de oppervlakte van Marokko, leeft zo'n 60 procent van de totale bevolking. Hierdoor zijn met name het noorden en het westen drukbevolkt. Aan deze kusten liggen ook de grotere steden die ook bij de toeristen populair zijn.

Taal van Marokko
Hoewel de officiële taal van Marokko het Arabisch is, kent Marokko twee voertalen: het Arabisch en het Berbers. Berbers en Arabieren kunnen elkaar niet verstaan wanneer zij beiden in hun eigen taal zouden praten, het verschil tussen de talen is hiervoor te groot. Het Marrokaans Arabisch wordt door iets meer dan de helft van de bevolking gesproken, en is daarom toch de belangrijkste taal van Marokko.

Een derde taal in Marokko is het Frans. Voor de Arabieren is dit eigenlijk hun tweede taal. De meeste Arabieren in Marokko spreken Frans op een manier zoals men in Nederland of Belgie Engels spreekt. Engels wordt in Marokko niet goed gesproken.

Spaans wordt door een klein deel van de bevolking gesproken. Dit gebeurt eigenlijk alleen nog in het noorden dat vroeger van Spanje is geweest. Dit is de enige Spaanse invloed die in dit gebied is overbleven.

Godsdienst van Marokko
De godsdienst van Marokko is de islam. Net als is alle andere Arabische (Magreb) landen, is de islam de belangrijkste godsdienst te noemen. Ongeveer 97 procent van de bevolking van Marokko hangt dit geloof aan. Marokko is hiermee een van de meeste overtuigd islamitische landen ter wereld.

Het is in heel Marokko goed te merken dat de islam een belangrijke rol speelt in het leven van de mensen. Eigenlijk zijn alle gewoontes en tradities afgestemd op de islam. Dit is in het dagelijks doen en laten goed te merken Zo klinkt bijvoorbeeld vijfmaal daags het gebed uit moskeeën die ruimschoots verspreid zijn over heel Marokko, wordt er vooral in de kleinere plaatsen weinig alcohol geschonken en ziet u zelden verliefde stelletjes op straat.


Marokko last minutes

v.a. € 370

Riad Dar el Kheir

Marokko - Marrakech - Marrakech

Riad Dar el Kheir is een mooie riad met prachtige decoratie en goede service.FaciliteitenFaciliteiten:Knus ingerichte zitkamers, waarvan één eetkamer. Binnenplaats met zwembad en een dakterras met li...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 472.00 Bekijk
Neckermann € 568 Bekijk
Sky Tours € 370.00 Bekijk

v.a. € 383

Riad Zarka

Marokko - Marrakech - Marrakech

Zin in een romantisch verblijf in Marrakech, als een sprookje uit 1001 nacht? Boek dan deze riad Zarka, gelegen middenin het hart van de oude medina! Riad’s zijn oude herenhuizen of stadspaleizen, ge...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 500.00 Bekijk
Neckermann € 513 Bekijk
Sky Tours € 383.00 Bekijk

v.a. € 508

Hotel Islane

Marokko - Marrakech - Marrakech

Verzorgd stadshotel met fantastische ligging binnen de stadsmuren van de medina, tegenover de Koutoubia-moskee en op loopafstand van het beroemde Jemaa-El-Fna plein.Het 3-sterren hotel Islane is een ...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 508.00 Bekijk
Neckermann € 655 Bekijk
Sky Tours € 517.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Marokko

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten