Ligging, klimaat en cultuur van Indonesie

Indonesië

Geografische ligging Indonesie
Indonesie ligt in het zuidoosten van Azie. Grofweg ligt Indonesië tussen het vasteland van Azie en Australië in. Het land grenst direct aan Oost-Timor, Maleisië en Papoea Nieuw Guinea.

De 13.677 eilandjes waaruit Indonesië bestaat liggen in de Austraal-Aziatische Middelzee tussen de Grote en Indische Oceaan.

De Austraal-Aziatische Middelzee is een verzameling van meerdere kleine zeeën: de Javazee, de Floreszee, de Arufurazee, de Timorzee, de Zuid-Chineze Zee en de Bandazee. De Indonesische archipel is over deze zeeën verdeeld met al haar eilanden.

Indonesië staat qua het aantal inwoners vierde op de wereldranglijst. Maar ook qua oppervlakte is het land indrukwekkend, het is ongeveer vijftig keer groter dan Nederland. De totale landoppervlakte van Indonesië beslaat 195 miljoen vierkante kilometer. Hiermee is het land het grootste van zuidoost Azie. Maar we spreken hier alleen over de landoppervlakte. De oppervlakte van de hele archipel, inclusief de territoriale wateren, bedraagt meer dan 5 miljoen vierkante kilometer. Het grootste deel van Indonesie bestaat dan ook uit water, waardoor er zoveel prachtige stranden aanwezig zijn.

Ondanks de grote landoppervlakte van Indonesie, blijft de bevolkingsdichtheid hoog. De oorzaak hiervan is dat vele eiland onbewoond zijn. Van de 13.677 eilandjes zijn er circa 990 bewoond. De grootste eilanden van Indonesie zijn: Kalimantan (539.460 km2), Sumatra (473.606 km2), Irian Jaya (421.981 km2), Sulawesi (189.216 km2) en Java (132.187km2). Bij elkaar opgeteld vormen deze eilanden zo'n 90 procent van de totale landoppervlakte van Indonesie.

Klimaat Indonesie
Het grootste deel van Indonesie heeft een echt tropisch regenklimaat. De vochtigheidsgraad is er erg hoog, vaak rond de 90 procent en het verschil in temperatuur tussen de seizoenen is vrij klein. Het jaargemiddelde ligt tussen de 25-27 graden Celsius. In het gebergte neemt de temperatuur wel af en ligt er zelfs eeuwige sneeuw op bepaalde bergtoppen die hoger zijn dan 4500 meter .

Delen van Bali, Sulawesi en de Molukken hebben te maken met een Savanneklimaat met een korte droge tijd. Centraal-Sulawesi in het droogste gebied van Indonesië. Daar valt jaarlijkse minder dan 500mm neerslag.

Doordat Indonesie erg groot is, is het lastig aan te geven welk seizoen in welk gebied maar. Maar over het algemeen kan ervan worden gesproken dat mei tot oktober de meest gunstige tijd is om te reizen naar indonesie, dit is namelijk de droge tijd. Van oktober tot mei is het de natte moessontijd. Gedurende januari en februari regent het ‘t meest.


Indonesië last minutes

v.a. € 1029

Bumas

Indonesië - Bali - Sanur

Arrangementsinformatie ACCOMMODATIE Gemoedelijk hotel, omgeven door een tropische tuin Dit in traditionele Balinese stijl gebouwde hotel heeft een rustige sfeer en is omgeven door een tropische tuin....

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 1056.00 Bekijk
Oad Reizen € 1029.00 Bekijk

v.a. € 1126

Sanur Paradise Plaza Hotel

Indonesië - Bali - Sanur

Arrangementsinformatie ACCOMMODATIE Leuk hotel in het centrum van Sanur Sanur Paradise Plaza is gebouwd in typisch Balinese stijl en omringd de tropische tuinen en waterpartijen. Sanur Paradise Plaza...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 1126.00 Bekijk
Oad Reizen € 1159.00 Bekijk

v.a. € 1199

Sanur Beach

Indonesië - Bali - Sanur

Arrangementsinformatie ACCOMMODATIE Populair hotel aan het strand Het verzorgde hotel Sanur Beach, dat zeer populair is op de Nederlandse markt, ligt direct aan het strand van Sanur. De schitterende ...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 1219.00 Bekijk
Oad Reizen € 1199.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Indonesië

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten