Bevolking, taal en godsdienst van Indonesie

Indonesië

Bevolking Indonesie
Indonesië is een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld. Qua bevolkingsaantallen staat Indonesië op de vierde plaats. Alleen India, China en de Verenigde Staten hebben meer inwoners. Indonesië heeft in totaal zo'n 235 miljoen inwoners, welke enorm ongelijk verdeeld zijn over het land.

De exacte bevolkingsdichtheid is over heel Indonesië lastig te bereken vanwege de vele eilandjes, waarvan een groot deel onbevolkt is.

Maar het grootste deel van de Indonesiërs is woonachtig op Java. Op het eiland Java wonen ongeveer 160 miljoen mensen, wat neerkomt op bijna 70% van de totale bevolking. Dankzij de grootte van het eiland beperkt de bevolkingsdichtheid zich tot ca. 800 inwoners per vierkante kilometer.

Op het eiland Jakarta is de bevolkingsdichtheid ongekend hoog. Hier wonen per vierkante kilometer zo'n 16.000 inwoners, wat één van de hoogste getallen ter wereld is. In Jakarta wonen in totaal bijna 8,5 miljoen mensen. Andere grote steden in Indonesië zijn: Surabaya (2,5 miljoen), Banding (2,1 miljoen), Medan (1,7 miljoen), Semarang (1,3 miljoen), en Palembang (1,1 miljoen).

Op de eilanden van Indonesië leven meer dan 300 verschillende etnische groepen, maar de bevolking wordt globaal over drie hoofdgroepen verdeeld. De Balinezen, de Madoerezen en Maleiers van het eiland Sumatra. De Boeginezen en Massakrezen van Sulawesi behoren tot de Deutero-Maleise volken. De laatste groep is de proto-De Austronesische bevolkingsgroep.

Taal in Indonesie
De officiële taal in Indonesië is het Bahasa Indonesia. Vroeger werd er ook Nederlands gesproken, maar het aantal mensen dat deze taal nog beheerst neemt steeds meer af. Over de hele archipel worden veel meer talen gespro ken dan het Bahasia Indonesia. Over het algemeen kunnen deze worden onderverdeeld in twee hoofdgroepen: de Maleis-Polynesische taalfamilie en de niet-Austronesische taalfamilie.

Het Bahasa Indonesia bevat nog veel invloeden uit het verleden van Indonesië. Vooral de Portugezen, Nederlanders en Engelsen hebben invloed op de totstandkoming van het Bahasa Indonesia gehad.

Bahasa Indonesia is een taal die vrij eenvoudig te leren is voor westerlingen. Het wordt geschreven in het Romeins alfabet en woorden worden fonetisch uitgesproken.

Godsdienst van Indonesie
Indonesië is een overtuigend islamitisch land. Ca. 90 procent van de Indonesische bevolking is soennitisch moslim. Dit maakt Indonesië het grootste moslimland ter wereld. Toch is het geloof geen staatsreligie. De Islam is rond de 14 e eeuw in Atjeh geïntroduceerd en heeft zich weten te verspreiden over heel Indonesië.

Naast de Islam kent Indonesië ook het christelijk geloof (10 procent) en het Hindoeïsme, dat vooral op Bali veel aanhangers heeft.


Indonesië last minutes

v.a. € 1029

Bumas

Indonesië - Bali - Sanur

Arrangementsinformatie ACCOMMODATIE Gemoedelijk hotel, omgeven door een tropische tuin Dit in traditionele Balinese stijl gebouwde hotel heeft een rustige sfeer en is omgeven door een tropische tuin....

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 1056.00 Bekijk
Oad Reizen € 1029.00 Bekijk

v.a. € 1126

Sanur Paradise Plaza Hotel

Indonesië - Bali - Sanur

Arrangementsinformatie ACCOMMODATIE Leuk hotel in het centrum van Sanur Sanur Paradise Plaza is gebouwd in typisch Balinese stijl en omringd de tropische tuinen en waterpartijen. Sanur Paradise Plaza...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 1126.00 Bekijk
Oad Reizen € 1159.00 Bekijk

v.a. € 1199

Sanur Beach

Indonesië - Bali - Sanur

Arrangementsinformatie ACCOMMODATIE Populair hotel aan het strand Het verzorgde hotel Sanur Beach, dat zeer populair is op de Nederlandse markt, ligt direct aan het strand van Sanur. De schitterende ...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 1219.00 Bekijk
Oad Reizen € 1199.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Indonesië

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten