Bezienswaardigheden India

India

Agra

Taj Mahal
Een bezoek aan India is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan de Taj Mahal. De Taj Mahal is een van de nieuwe wereldwonderen, en geheel terecht. Het is volledig gemaakt van zuiver marmer en was bedoeld als cadeau voor de vrouw van Sjah Jahan. Zijn vrouw, Arjumand Banu Begam, overleed tijdens de geboorte van hun eerste kind, in 1631. Sinds het huwelijk in 1612 waren de keizer en zijn vrouw onafscheidelijk.

De Taj Mahal is ontworpen door architecten uit India, Persië en Centraal Azië. Dagelijks werkten er maar liefst 20.000 man aan de bouw van het mausoleum. Het heeft 22 jaar geduurd voordat het wereldwonder klaar was. Uiteindelijk kon de Taj Mahal in 1649 in gebruik genomen worden.

Delhi

Het Rode Fort
Het Rode Fort is ook bekend onder de naam Lal Qila. Het fort ligt aan de oever van de Yamuna rivier. Bijzonder aan het fort is dat het is gebouwd in een onregelmatige achthoek, welke wordt omringd door dikke , rode zandstenen muren. Vanaf het fort heb je prachtig uitzicht op Chandni Chowk, de drukste markt van Delhi. Vanaf de Diwa-e-am sprak de toenmalige koning het volk toe en luisterde hij naar hun klaaglieden.

Jama Mashid
De Jama Mashid is India’s grootste moskee. Nog steeds komen hier dagelijks duizenden moslims voor het gebed. De bouw van de imponerende moskee werd in 1656 voltooid en het is ontworpen door dezelfde architect als van het Rode Fort. De Jama Mashid ligt ook direct tegenover de Rode Fort.

Jaipur

Pink City
Pink City is de bijnaam van Jaipur en is een van de meest kleurrijke steden van India. De stad dankt haar naam aan het feit het oude centrum is opgebouwd uit het roze zandsteen dat de omgeving rijk is.

Konark

De Zonnetempel
De Zonnetempel is een prachtig symbool uit de oude Indiase cultuur. De mooiste verhalen en legendes doen de ronde over de Zonnetempel. De tempel is gebouwd in de 13e eeuw, in de vorm van een blokkenwagen. In die blokkenwagen zit de god Surya, die wordt voorgetrokken door zeven paarden.

Mumbai

De Poort van India
Aan de rand van Apollo Bunder heb je spectaculair uitzicht op De Poort van India. De bouw van de poort werd afgrond in 1924 en is ontworpen door architect George Wittet. De Poort van India werd gebouwd om het bezoek van koning George V en Koningin Mary in 1911 te herdenken. De poort was het eerste referentiepunt voor de scheepvaart om te zien dat ze de kust van Mumbai bereikten.

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten