Bezienswaardigheden in Egypte

Egypte

Op deze pagina lees je over leuke bezienswaardigheden en do's & dont's in Egypte. Deze zijn grotendeels samengesteld door tips van andere bezoekers van Landenspecials.nl.

Do's

1.Sfinx van Gizeh
De sfinx van Gizeh is een van de bekendste beelden ter wereld. De sfinx is door de Egyptenaren gehouwen uit een rotsachtige formatie, die al de vorm van een sfinx had door de blootstelling aan de wind. De sfinx van Gizeh staat bij de grote en beroemde piramides van Gizeh, die ook absoluut een bezoek waard zijn.

2.Aswan
In 1960 werd hier begonnen met de bouw van de grote dam. Deze dam, genaamd de Aswandam, heeft het toen onbekende plaatsje, omgetoverd in een levendig dorp. 35 duizend Egyptenaren hebben aan dit ingenieuze project gewerkt, onder leiding van de Russen. De Aswandam zorgt ervoor dat het water van de Nijl op peil blijft en hij voorziet de bewoners van Egypte tegelijkertijd van stroom. Aswan is nog steeds een klein dorpje, maar wordt tegenwoordig veel door toeristen bezocht. Toch heeft Aswan haar eigen karakter kunnen behouden, wat het centrum een uniek karakter geeft

3.Sharm el Naga
In Sharm el Naga kun je even heerlijk bijkomen van de hitte in Egypte. Sharm el Naga is een badplaatsje bij Hurgada. Je vindt hier een prachtig koraalrif dat vlak voor de kust verborgen ligt, waar je heerlijk kunt zwemmen, zonnen, snorkelen en duiken.

4.Cairo
Cairo vormt het hart van de Nijldelta en is één van de drukst bevolkte plaatsen van Egypte. Dankzij de vruchtbare grond van de Nijl zijn veel Egyptenaren in Cairo komen wonen. In Cairo tref je tegenwoordig prachtige culturele en traditionele bezienswaardigheden aan. De prachtige bouw van de Moskeeën met hun koepels en minaretten zullen je blijven verbijsteren.
In Cairo vind je ook Khan en-Khalli, een bekende kunstnijverheidsbazaar. Khan en-Khalli is het walhalla voor de verkopers in Egypte, dat blijkt ook wel uit het aanbod. Je treft er werkelijk van alles aan, van huishoudartikelen tot prachtige gouden sieraden en van wierook tot een snorkelset.

5.Luxor
Vroeger was Luxor de hoofdstad van Egypte, het werd destijds nog Thebe genoemd. Alle glorie van de Egyptische oudheid werd hier bewaakt. Pas vele eeuwen later werd deze glorie ontdekt en werden de graftombes en hele tempels opgegraven en leeggeroofd. Helaas is dit tegenwoordig nog steeds te merken. Doordat men in de geschiedenis veel authentieke bouwwerken heeft vernield in Luxor, is hier helaas weinig van overgebleven. Toch trekt Luxor jaarlijks nog vele toeristen aan.


Egypte last minutes

v.a. € 463

Hotel Reef Oasis Beach Resort

Egypte - Rode Zee - Sharm el Sheikh

Lekker ontspannen aan het zwembad in de rustige zone of liever bij het activiteitenzwembad of een duikles in het speciale duikers zwembad. Dit hotel heeft zoveel zwembaden dat er altijd wel een is waar u zich op uw gemak voelt. De..

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 463.00 Bekijk
Jiba € 717.00 Bekijk
Sunweb Vakanties € 674.00 Bekijk

v.a. € 418

Hotel Bel Air Azur

Egypte - Rode Zee - Hurghada

Iets buiten Hurghada is dit het ideale verblijf voor een ontspannen all inclusive vakantie. Hotel Bel Air Azur is een waar vakantieparadijs! Dit ruim opgezette all inclusive hotel beschikt over sfeervolle, comfortabele kamers. Of je nu..

Reisorganisatie Prijs Boek online
Jiba € 418.00 Bekijk

v.a. € 496

Hotel Giftun Azur Resort

Egypte - Rode Zee - Hurghada

De grote tuinen, goede all inclusive-formule en gunstige ligging maken dit hotel zeer geliefd.Het hotel ligt direct aan het strand en is gelegen aan de nieuwe boulevard van Hurghada, dat zeker een bezoekje waard is. Het centrum van..

Reisorganisatie Prijs Boek online
Jiba € 496.00 Bekijk
Sunweb Vakanties € 534.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Egypte

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten