Ligging, klimaat en cultuur van Brazilie

Brazilië

Geografische ligging Brazilie
Brazilië ligt in Zuid-Amerika en is het grootste land van dit continent. Het neemt circa 47 procent van de totale oppervlakte van Zuid-Amerika in beslag. Het land ligt aan de oostkust van Zuid-Amerika en grenst aan bijna alle landen in Zuid-Amerika. Soms met tussenkomst van het Amazonegebied, soms direct. Alleen Chili en Equador liggen niet aan één van de grenzen van Brazilië. Naast alle landgrenzen, grenst Brazilië ook aan de Atlantische Oceaan. Deze kuststrook heeft een lengte van bijna 8000 kilometer , waar zeer mooie stranden aan liggen.

In totaal heeft Brazilië een landoppervlakte van ongeveer 8,5 miljoen vierkante meter. Het is hiermee niet alleen het grootste land van Zuid-Amerika, maar is het op wereldniveau zelfs het vijfde grootste land.

In principe kent Brazilië twee soorten landschappen: de hoogvlakte in het zuiden en de laagvlakte in het Amazonegebied. Het grootste deel van Brazilië ligt niet meer dan 300 meter boven zeeniveau (ca. 60%). De rest is bergachtig en kent grote hoogteverschillen. Vooral in het oosten heeft Brazilië veel hoge gebieden. De hoogvlaktes van Brazilië bestaan voornamelijk uit Chapadas. Dit zijn vlakke tafelbergen die niet hoger reiken dan 3000 meter .

Door de bergen stromen veel rivieren en dankzij het snelle verval van deze rivieren komen er veel watervallen en stroomversnellingen voor. Dit kan zeer mooie schouwspellen opleveren. Vooral de Rio Iguacu levert mooie plaatjes op. Deze waterval heeft een breedte van drie kilometer breed en is 91 meter hoog, het is daarmee één van de grootste van Brazilië.

Klimaat Brazilie
Het klimaat in Brazilië is voor het grootste deel een tropisch regenwoudklimaat. Maar omdat Brazilië ontzettend groot is, kent het land meerdere klimaatsoorten. De belangrijkste factoren voor het klimaat van Brazilië zijn het subtropisch hogedrukgebied boven de Grote Oceaan en het hogedrukgebied boven de Atlantische oceaan. Deze twee factoren zijn doorslaggevend voor het klimaat in Brazilië.

In het noorden van Brazilië is de temperatuur vrij constant. Over het algemeen kent ook dit gebied een tropisch regenwoudklimaat met temperaturen die rond de 26C liggen. Daarbij valt er vrij veel regen. De meeste regen in Brazilië valt in de namiddag, eigenlijk net als vele andere landen die in de buurt van de evenaar liggen.


Brazilië last minutes

v.a. € 1029

Eurosol Tibau Resort

Brazilië - Natal - Natal

"Welkom in een oase van rust en schoonheid."

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 788.00 Bekijk
Sky Tours € 1029.00 Bekijk

v.a. € 802

Chalets Brasil Tropical Village

Brazilië - Natal - Natal

?Vakantie vieren in een zalige omgeving?.

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 802.00 Bekijk
Sky Tours € 859.00 Bekijk

v.a. € 1379

Pestana Hotel Natal

Brazilië - Natal - Natal

"Excellent hotel aan zee met veel comfort".

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 914.00 Bekijk
Sky Tours € 1379.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Brazilië

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten