Bevolking, taal en godsdienst van Brazilie

Brazilië

Bevolking
Brazilië behoort tot de grootste landen ter wereld als het om oppervlakte gaat. Maar wanneer we spreken over inwonersaantallen staat Brazilië niet zo hoog. Er wonen 175 miljoen mensen in Brazilië en op zich zou dat in zo'n groot land goed te doen moeten zijn. Ware het niet dat Brazilië één van de meest geürbaniseerde landen ter wereld is. De theoretische bevolkingsdichtheid staat op ca. 20 inwoners per vierkante kilometer. Maar het gros van de Brazilianen leeft aan de kust en in de grote steden, waardoor men enorm dicht op elkaar leeft.

De bevolking in Brazilie is in de laatste 50 jaar overigens enorm toegenomen. Rond 1950 leefden er in Brazilië zo'n 50 miljoen mensen. Anno 2001 was dit uitgegroeid tot 175 miljoen inwoners. En nog steeds komen er jaarlijks 3 miljoen Brazilianen bij. Dit is ook één van de grootste problemen waar het land mee te kampen heeft.

Net als in Suriname, leven in Brazilië meerdere culturen met elkaar. Ook hier is sprake van een harmonieuze cultuur. In Brazilië leven: Indianen, afstammelingen van Hollanders, Portugezen en Afrikanen. Tegenwoordig komen er ook veel immigranten naar het land.

De grootste steden van Brazilië zijn: São Paulo met 15,3 miljoen inwoners en Rio de Janeiro met 10,2 miljoen. Deze steden behoren zelfs tot de grootste steden ter wereld. Maar ook steden als Fortaleza en Recife in het noordoosten, Belem in het Amazonegebied en Manaus en Brasilia in het binnenland zijn zeer grote steden.

Taal van Brazilie
De enige officiële taal die in Brazilië wordt gesproken is het Portugees. Dit is één van de grootste overblijfselen van de Portugese kolonie. De uitspraak van het Portugees in Portugal verschilt echter wel een beetje van dat in Brazilië. Over het algemeen beschrijft men het Braziliaanse Portugees als zwaarder en ouderwetser. Maar qua zinsbouwconstructies is het juist weer moderner. Braziliaans Portugees heeft overigens ook een veel grotere woordenschat dan in Portugal. Dit is veroorzaakt door de vele invloeden van andere landen in de geschiedenis van Brazilië. Dat er wereldwijd door zo veel mensen Portugees wordt gesproken, is te danken aan de 175 miljoen inwoners van Brazilië.

Godsdienst in Brazilie
Godsdienst in Brazilie is zeer belangrijk voor de bevolking. In Brazilië is ruim 89 procent van de bevolking rooms-katholiek. Daarmee is Brazilië het grootste rooms-katholieke land ter wereld. Ondanks dat geloof en staat van elkaar gescheiden zijn in Brazilië en men volledige vrijheid van godsdienst heeft, is het grote deel van de bevolking overtuigd katholiek. Ongeveer 8 procent van de bevolking is protestants. Deze religie heeft pas de laatste twintig jaar een sterke groei doorgemaakt en staat nu op de tweede plaats.

De invloed van de Portugezen is niet al te groot geweest. Waar de Spanjaarden elke kolonie verplichtten om te bekeren tot de katholieke kerk, waren de Portugezen een stuk milder. Hierdoor was er ook veel plaats voor elementen uit de Afrikaanse godsdiensten.


Brazilië last minutes

v.a. € 1029

Eurosol Tibau Resort

Brazilië - Natal - Natal

"Welkom in een oase van rust en schoonheid."

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 788.00 Bekijk
Sky Tours € 1029.00 Bekijk

v.a. € 802

Chalets Brasil Tropical Village

Brazilië - Natal - Natal

?Vakantie vieren in een zalige omgeving?.

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 802.00 Bekijk
Sky Tours € 859.00 Bekijk

v.a. € 1379

Pestana Hotel Natal

Brazilië - Natal - Natal

"Excellent hotel aan zee met veel comfort".

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 914.00 Bekijk
Sky Tours € 1379.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Brazilië

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten