Click for Fortaleza, Brazil Forecast  
  Vlag van Brazilie


Reisaanbieders Brazilie
Kras
Kras reizen 
Lastminute.nl
Lastminute 
FlyBrazil
FlyBrazil 
Fox Vakanties
Fox vakanties 
Kuoni
Kuoni 

 

Brazilie  

Brazilie

Land: Brazilie
Hoofdstad: Brasil
Bevolkingsaantal: 175 miljoen
Officiele taal: Portugees

 

Brazilie is een van de meest bekende, exotische en fascinerende landen ter wereld. Het land van de samba die overal terug te vinden is, zowel op het strand als het voetbalveld.

De officiële naam is República Federativa do Brasil. Brazilië is een waar vakantie paradijs voor zowel de avontuurlijke reiziger, als de zonaanbidder.

In Brazilië heeft u strand, zon, een mooie zee, cultuur, feest, natuur, prachtige bezienswaardigheden en rust. Kortom: alle ingrediënten voor een ideale vakantie. Eén van de redenen dat het toerisme steeds beter gaat lopen.

Brazilië behoort tot de top vijf van grootste landen ter wereld. Het land beslaat 47 procent van de totale oppervlakte van Zuid-Amerka en het is ongeveer 220 keer groter dan Nederland. Deze grote landoppervlakte biedt het thuisfront voor een bevolking van175 miljoen mensen.

Waar Rio dé Janeiro voorheen dé vakantiebestemming was voor velen, worden ook andere plaatsen tegenwoordig zeer bekend. Noem Bélize of Fortaleza en ook deze plaatsen zijn nu zeer populair bij vakantiegangers. Maar naast al deze prachtige steden is natuurlijk ook de Amazone een belangrijk gebied dat voor het grootste deel aan Brazilië behoort. Het Amazonegebied is voor de avontuurlijke reiziger een paradijs. Vaak combineert men een reis naar dit gebied met een vakantie naar Brazilië. Zo bent u tijdens uw vakantie voorzien van zowel actie en natuur, als ontspanning en zon.

In Brazilië zijn voldoende accommodaties waar u tijdens uw vakantie kunt verblijven. U heeft hierbij de keuze uit prachtige hotels en appartementen, of grote all-inclusive complexen. Maar u kunt er bijvoorbeeld ook een mooie vakantievilla huren. Iets om zeker te overwegen wanneer u op reis gaat naar dit fascinerende land.

Meer informatie over de Amazone vindt u op Amazoneweb.nl 

Brazilie vakantie top-5
Landenspecials heeft een selectie gemaakt van vijf heerlijke vakanties naar Brazilie:

 1. Bruisend Brazilie - 15-daagse rondreis v.a. € 1.559,-
  Deze spectaculaire reis van 15 dagen brengt u langs alle highlights van Brazilie. U bezoekt bruisende steden als Sao Paulo en Rio de Janeiro, maar ook komt u langs de mooiste natuurgebieden.

 2. 16-daagse combireis Brazilie v.a. € 1.294,-
  Een zeer populaire 8-daagse rondreis van Kras waarbij u langs alle populaire bestemmingen van Brazilie wordt geleidt. Na de rondreis verblijft u 7 dagen in het heerlijke Pipa, met prachtige stranden.

 3. Voordelige vliegtickets Brazilie
  Brazilie is een prima land om zelf uw reis samen te stellen. Via het World Ticket Center kunt u eenvoudig voordelige vliegtickets boeken.

 4. 16-daagse vakantie Natal v.a. € 749,-
  Het sfeervolle Praia Azul Mar Hotel ligt direct aan zee en op loopafstand van de gezellige boulevard van Ponta Negra. Een absolute aanrader.

 5. 24 daagse rondreis Brazilie v.a. € 2.009,-
  Watervallen, nevelwouden, stranden, steden, natuur en de samba. U ziet het allemaal tijdens deze rondreis van 24 dagen door Brazilie.

 

Brazilie overzicht
 
Algemene informatie
Vakantie Brazilie
Bevolking, taal & godsdienst
Ligging, klimaat & cultuur
Do's & dont's
Handige links
Landkaart Brazilie