In alle rust fietsen met een fietsroute app

Geplaatst op 11-03-2019 in Algemeen

Gebruik jij nog papieren fietskaarten voor het plannen van je knooppuntenroutes? Het eenvoudig te gebruiken systeem langs de knooppunten werkt al jaren prima en zo’n 75% van alle dagtochten op de fiets worden gemaakt door middel van dit systeem.

Er zijn tegenwoordig ook fietsroute apps die het nog makkelijker maken om een dagje fietsen te plannen. Deze fiets apps zorgen ervoor dat je niet meer verdwaald kan raken, terwijl je nog steeds van de omgeving kan blijven genieten. De Fietsnetwerk app maakt het fietsen van een fietsroute bijvoorbeeld makkelijker en leuker dan ooit tevoren!

Eenvoudig zoeken naar een route

Het vinden van een leuk dagje uit op de fiets is in deze app erg eenvoudig. Als je op de ‘routes in de buurt’ knop drukt krijg je in de app direct een lijst met de routes bij jou in de buurt. Hierdoor kan je vanuit de camping of vanuit huis gemakkelijk een leuke fietsroute vinden. Er kan verder ook gezocht worden naar leuke fietsroutes op andere locaties in Nederland. Bij het vinden van een leuke fietsroute laat de app gelijk het dichtstbijzijnde startpunt van de fietsroute zien. Door middel van het kompas kan hier dan gemakkelijk heen gefietst worden en kan je altijd starten vanuit de plek waar je op dat moment bent.

Altijd de juiste informatie op het juiste moment

Voor het volgen van de route kan gekozen worden tussen een tekstuele routebeschrijving of een kompasfunctie. Bij de tekstuele routebeschrijving wordt er beschreven door welke straat je moet fietsen en welke richting je aan moet houden. Met de kompasfunctie zal de kaart op je telefoonscherm met je meebewegen zodat je je eenvoudig op de juiste richting kunt oriënteren.

Deze app geeft ook dertig tot vijftig meter voor een fietsknooppunt een notificatie over de volgende stap op de gekozen fietsroute. Op deze manier weet je altijd of je nog op de route zit. Als je toch per ongeluk van de route af raakt, zal de app je door middel van de kaart weer terug naar de route begeleiden. Zo kan je dus maximaal van de omgeving genieten, zonder dat je continu op de route moet blijven letten.

Het personaliseren van een route

Wanneer je bij het bereiken van een knooppunt de route informatie ontvangt van de fiets app wordt je ook geïnformeerd over afstapmomenten die in de buurt zijn van dit knooppunt. De app van Fietsnetwerk beschikt namelijk over ruim drieduizend bijzondere bezienswaardigheden en gecertificeerde horecagelegenheden die dichtbij de fietsroutes liggen. Als je graag een ‘afstapmoment’ wilt bezoeken kun je in de app klikken op ‘fiets hier naar toe’, waarna de app je de weg zal wijzen naar dit afstapmoment. Eenmaal bij het afstapmoment gearriveerd zal de app je uitgebreide informatie, een leuke aanbieding of in sommige gevallen zelfs audio informatie over de locatie geven!

Kortom: Je raakt nooit meer de weg kwijt en je gaat altijd met een mooie herinnering naar huis met de Fietsnetwerk App!

Meer reisnieuws


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten