De Ardennen met kinderen: 7 leuke tips

Geplaatst op 31-12-2018 in Bestemmingen

De Ardennen zijn bij uitstek een topplek om een vakantie te vieren met kids. Met deze zeven tips wordt je verblijf een gegarandeerd succes! 
 
Velen roemen de Ardennen om zijn natuurlijke diversiteit. Of je nou eindeloos wilt wandelen of jezelf graag onderwerpt aan een survival-avontuur, alles kan hier. Ook met jonge telgen is deze groene streek van België een genot. De uitgestrekte bossen, kabbelende beekjes, authentieke dorpen, gave wildparken, hertenboerderijen en leuke musea bieden allerhande mogelijkheden voor onvergetelijke dagjes uit.

Boek een kindvriendelijke accommodatie en ga op pad. Zo zijn er bijvoorbeeld vele leuke kindvriendelijke vakantieparken in de Ardennen te vinden.

Wij durven te wedden dat je met deze zeven ideeën direct een enthousiaste glimlach weet te toveren op het gezicht van je kroost.

1. Survival als nooit tevoren

Verspreid over de Ardennen vind je overal plekken waar je de thrillseeker in jezelf naar hartelust voedt. Van onder andere Spa, Dinant, La Roche tot Bouillon kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Klim, klauter, tokkel of abseil erop los. Eén ding is zeker: er is geen gebied dichter bij huis waar je het outdoorleven zo aan den lijve ervaart als in de Belgische Ardennen!

2. Speel in Spa

Spa is een gezellig stadje dat bekend is om zijn gelijknamige flesjes water. Naast dat je er heerlijk struint door het stadscentrum, biedt de omgeving allerlei opties om maximale outdoorfun te beleven. Ben je een paardenliefhebber? Ga dan naar Ranch Don Diego. Neem les en maak mooie buitenritten. Op een paar kilometer van Spa vind je ook het attractiepark Plopsa Coo. Hier is spanning en sensatie verzekerd in de Mindy Flyer-attractie. Swing ook even mee met De Dansende Fonteinen.

3. Kajak over de rivier de Lesse

Wie van water én actie houdt, gaat naar Dinant. Vanuit daar maak je namelijk een prachtige kajak-tocht over de Lesse. Er zijn verschillende afstanden af te leggen. Hijs de kids in een zwemvest en peddel gezamenlijk door het groen. Terwijl je in het water voortkabbelt, passeer je het ene mooie kasteel na het andere. Als dat niet magisch voelt?!

4. Ga naar de grotten van Han

Vlakbij Dinant vind je dit acht kilometer tellende ondergrondse grottenstelsel. Een interessante wandelroute leidt je langs indrukwekkende stalactieten. De kids kijken hun ogen uit. Helemaal tijdens de korte geluids- en lichtshow waarbij de stalactieten op een fraaie manier weerspiegelen in het water. De grotten van Han liggen overigens in een wildpark. Je spot dus ook nog eens allerlei wilde dieren. Dat zijn twee gave vliegen in één klap. 

5. Bezoek het kasteel van La Roche

Een echt kasteel binnenlopen, is voor veel kinderen een sprookje dat uitkomt. Het kasteel van La Roche is een geweldige plek om de jonkheer en jonkvrouw uit te hangen. Let wel, het schijnt dat er in dit kasteel een spook ronddwaalt. Bertha genaamd. Deze plek is dus niet voor bangeriken ;-) 

6. Beleef waterpret in Aqua l’O

In Fosse d’Outh, een paar minuten rijden van La Roche vandaan, vind je het Aqua l’O Center. Een zwemparadijs waar je u tegen zegt. Jong en oud spetteren er hier op los. De allerkleinsten in de speciale pierenbadjes, de grotere kids in de spectaculaire waterkolken en paps en mams in het wellnesscenter. Het is de perfecte hotspot als je even wat anders wilt dan outdoor-activiteiten.
 
7. Ga denkbeeldig de ruimte in

 Hoe gaaf is het om virtueel de ruimte ingeschoten te worden? Héél gaaf! In Euro Space Planet, in Transinne, kan dit. Kom alles te weten over de ruimtevaart, de maan en de sterrenkunde. Het leuke is: je mag alles zelf doen. Zo bouw je samen een raket, loop je over de maan en stap je zo aan boord van een nagebouwde space shuttle. Vet! 

Meer reisnieuws


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten