Geografische ligging, klimaat en cultuur van Tunesie

Tunesië

Geografische ligging Tunesie
Het klimaat in Tunesie is vrij gevarieerd. Doordat het land precies tussen twee klimaten in ligt, verschilt het per regio. In het noorden en oosten grenst Tunesie aan de Middellandse Zee en kent het hierdoor een Middellandse Zeeklimaat. In het zuiden vertoont Tunesie steeds meer kenmerken van de Sahara, waar dan ook een echt woestijnklimaat is.

Het noorden en oosten van Tunesie vertonen het meest kenmerken van een Middellandse Zeeklimaat. Er is een subtropisch klimaat met warme en zeer droge zomers. In de winter neemt de temperatuur af, maar blijft het toch steken op ongeveer 20C . Tunesie is hierdoor ook een populair land voor toeristen die willen overwinteren.

In zuid-Tunesie, waar het aanzienlijk veel warmer is dan in het noorden, heerst een typisch woestijnklimaat. Overdag is het er enorm warm en 's avonds koelt het snel af, daarbij regent het er nauwelijks. De temperatuur in het zuiden kan erg hoog oplopen. Soms worden er temperaturen gemeten van 50C of hoger. Maar het gemiddelde in de zomer ligt rond de 34C .

Ligging Tunesie
Tunesie ligt in het midden van het noorden van Afrika. Het land grenst in het westen aan Algerije, in het oosten aan Libie, en in het noorden aan de Middellandse Zee. Helemaal ten zuiden van Tunesie ligt de Sahara, welke ook een groot deel van het landschap bepaalt.

Tunesie is het kleinste land van alle Noord-Afrikaanse landen: de zogenaamde Magreb. Tunesie heeft een oppervlakte van ongeveer 163.610m2 wat betekent dat het land vijf keer groter is dan Nederland.

Veel mensen denken dat Tunesie een zanderig land is met een eentonig landschap, maar niets in minder waar. Het landschap van Tunesie is namelijk enorm gevarieerd. Men vindt er naast woestijngebieden veel bergen, enorm diep uitgesneden ravijnen, prachtig lange zandstranden en veel baaien. Vooral in het oosten liggen veel mooie baaien met een aantal kleine eilandjes, waaronder Djerba, in het uitzicht.

De officiële naam van Tunesie is: Djoemhoerijja at-Toenisjja. Uiteraard is deze naam afgeleid van het Arabisch, waardoor het in ons alfabet enigszins lastig te schrijven is.


Tunesië last minutes

v.a. € 349

App. Diar Lemdina

Tunesië - Monastir / Golf van Hammamet - Hammamet

Logies. Toeslag ontbijt € 6,25 p.d., halfpension € 14,- p.d.

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 379.00 Bekijk
Sunweb Vakanties € 349.00 Bekijk

v.a. € 395

Hotel Nesrine

Tunesië - Monastir / Golf van Hammamet - Hammamet

Dit leuke en gezellige hotel vlak aan zee heeft een mooi zwembad, omringd door schitterende palmbomen. Hier kunt u met de hele familie genieten van een onbezorgde vakantie.FaciliteitenFaciliteiten:Lo...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 410.00 Bekijk
Neckermann € 490 Bekijk

v.a. € 441

Hotel Marillia

Tunesië - Monastir / Golf van Hammamet - Hammamet

Marillia is geweldig gelegen aan het witte zandstrand van Hammamet-Yasmine. Het hotel is ook ideaal voor families, dankzij de gezellige sfeer en alle kindvriendelijke voorzieningen.FaciliteitenFacili...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 441.00 Bekijk
Sunweb Vakanties € 479.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Tunesië

Vakantie Tunesië

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten