Vakantieparken in Drenthe

Geplaatst op 10-10-2016 in Algemeen

Zeg je Drenthe, dan zeg je natuur, gastvrijheid, leuke dorpjes en steden, uitstekende wandel- en fietsroutes en vele goede plekken waar je kunt overnachten. De vakantieparken in Drenthe zijn hiervan een goed voorbeeld. Er is voor ieder wat wils: van luxe parken met mooie villa's en uitstekende faciliteiten tot heerlijk rustig gelegen bungalowparken midden in de natuur.

Op vakantie in Drenthe

Een vakantie in Drenthe is voor jong en oud leuk. Het is dichtbij, maar je bent er wel écht even helemaal uit. De pittoreske dorpjes, bossen, heidevelden met schapen, beekjes en veenlandschappen zijn heerlijk om per fiets of wandelend te ontdekken. De mensen in Drenthe zijn doorgaans lekker nuchter en erg gastvrij.

Drenthe heeft bovendien een prachtige historie met mooie culturele schatten. De hunebedden mag je natuurlijk niet missen! Bij de stad Borger vind je maar liefst 16 hunebedden. Of bezoek Ganzenstad Coevorden met een rijke folklorische historie.

De diverse natuur maakt Drente zo uniek. De vele verschillende landschappen en waterpartijen blijven mensen uit heel Nederland (en daarbuiten!) aantrekken. Er zijn in totaal 3 nationale parken: het Drents Friese Wold, het Dwingelderveld en het Nationaal beek- en esdorpenlanschap Drentsche Aa. Ook hier zul je de afwisseling en pracht van Drenthe ervaren.

Wie wil shoppen kan prima terecht in de hoofdstad Assen. Een uitstapje naar de stad Groningen is overigens ook altijd leuk.

Parkvakanties toont alle parken in Drenthe

Wie wil verblijven in een vakantie- of bungalowpark in Drenthe kan een kijkje nemen op Parkvakanties. Deze site toont alle vakantieparken in Drenthe. En dit zijn meer dan 30 parken! Erg handig is ook dat je op de Parkvakanties website heel makkelijk kunt aangeven wat je wensen zijn. Zoek je een luxe, rustig, goedkoop of juist huisdiervriendelijk park in Drenthe? Handig!

Met kinderen naar Drenthe?

De kinderen zullen zich niet vervelen in Drenthe. Er zijn een aantal hele kindvriendelijke parken zoals Landal Het Land van Bartje of Center Parcs De Huttenheugte. Maar er zijn ook vele leuke uitstapjes die je met de kids kunt maken, bijvoorbeeld naar Plopsa Indoor Coevorden of de Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

Meer reisnieuws


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten