Geografische ligging, klimaat en cultuur van Mexico

Mexico

Geografische ligging van Mexico
Mexico ligt geografisch gezien in Noord-Amerika. Toch bestaat er enige verwarring, omdat het land meer bij Latijns-Amerika hoort. Vooral door invloeden uit historisch oogpunt is dit veroorzaakt.

Mexico is een groot land met een oppervlakte van 1.958.201 vierkante kilometer. Het is hiermee 47 keer groter dan Nederland.

Mexico behoort niet tot de top tien van grootste landen ter wereld, maar het staat er ook niet ver vandaan met de veertiende plaats. Mexico heeft naast het vaste land ook vele eilanden ‘onder haar hoede', waaronder: Guadelupe, Isla de Cegros en Cozumel. In het zuiden van Mexico ligt het grote schiereiland Yucatan met daarop de bekende vakantieplaatsen als Cancun en Playa del Carmen. Een ander groot schiereiland is Baja California. Deze ligt in het noordwesten van Mexico.

Mexico grenst in het noorden aan de Verenigde Staten. Staten waar Mexico direct aan grenst zijn Californië, Nieuw-Mexico, Arizona en Texas. In het zuiden grenst het land aan Belize en Guatemala.

Klimaat Mexico
Mexico is geen vlak land, het klimaat in Mexico is ook anders op de verschillende hoogtes. Klimatologisch gezien kan Mexico worden verdeeld in de oostkust, de westkust en de binnenlandse hoogvlakte. Maar over het algemeen kent Mexico twee seizoenen: het natte en het droge seizoen. Het droge seizoen vindt plaats van oktober tot mei en het natte seizoen is van mei tot oktober. De warmste maanden in Mexico treft u aan in de maanden juli en augustus, dan bereikt de droge periode haar top. De gemiddelde jaartemperatuur in Mexico ligt tussen de 23-26 graden Celsius. Maar vooral in het regenseizoen ligt de gemiddelde temperatuur hoger en hierdoor kent deze tijd ook een hoge luchtvochtigheidsgraad.

Door het heuvelachtige landschap kent Mexico nog drie klimaatzones: de warme zone, de gematigde subtropische zone en de koude gebieden. De warme zone zijn de gebieden die niet hoger reiken dan 750 meter . Dit betreft voornamelijk de kustvlakten met daarbij de toeristische plaatsen.

De gematigde subtropische zone betreft de gebieden die tussen de 750 meter en 2000 meter liggen. Hier is een gemiddelde temperatuur van 20 graden, maar de nacht- en dagtemperatuur verschillen flink van elkaar.

De hoogste gebieden van Mexico, boven de 2000 meter , zijn de koude gebieden. De gemiddelde temperatuur hier bedraagt zo'n 17 graden. Mexico-city ligt ook in dit gebied. Pas in de hoge bergen (4000+ meter) bevindt zich eeuwige sneeuw.


Mexico last minutes

v.a. € 1049

Viva Wyndham Maya

Mexico - Yucatan - Playa del Carmen

Viva Wyndham Maya is een uitstekend verzorgd resort direct aan het strand met veel (sport)faciliteiten en een uitgebreid amusementsprogramma. Het all inclusive hotel is in warme kleuren geschilderd m...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 688.00 Bekijk
Oad Reizen € 974.00 Bekijk
Neckermann € 1049 Bekijk

v.a. € 1038

Viva Wyndham Azteca

Mexico - Yucatan - Playa del Carmen

Viva Wyndham Azteca is een zeer compleet all inclusive resort met veel faciliteiten. De accommodatie heeft een intieme opzet en een familiaire sfeer. U zult zich hier snel op uw gemak voelen. Wanneer...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 802.00 Bekijk
Neckermann € 1207 Bekijk
Oad Reizen € 1038.00 Bekijk

v.a. € 1043

Occidental Allegro Playacar

Mexico - Yucatan - Playa del Carmen

Arrangementsinformatie ACCOMMODATIE De juiste mix van sfeer, faciliteiten en een fantastisch strand! Het resort ligt in de wijk Playacar op ca. 3 kilometer van het centrum van Playa del Carmen. De ka...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 861.00 Bekijk
Kras € 1043.00 Bekijk
Oad Reizen € 989.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Mexico

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten