Vakantie Italië

Italië

Italie, zittend op een terras met een glas goede wijn en een prachtig stedelijk uitzicht. Je zult zien dat Italie haar naam op het gebied van mode, snelle auto's en mooie gebouwen waar maakt.

Met automerken als Ferrari en Lamborghini en designermerken als Armani en Dolce & Versace is Italie toonaangevend op het gebied van design. Maar ook op het gebied van kunst heeft Italië een goede reputatie.

Italië was voor verschillende grote kunstenaars de thuisbasis. Je kunt hierbij denken aan namen als: Leonardo da Vinci, Bernini en Michelangelo. Tot op de dag van vandaag vindt je fresco en andere kunst van deze grootheden in Italië.

Ook wanneer je een echte liefhebber van de natuur bent, ben je in Italië op de juiste plaats. Met de grote meren en de kustlijn kun je een prachtige vakantie beleven. Langs de kustlijn en de meren kun je een camping bezoeken, een villa huren of een hotel boeken. Genoeg opties om jezelf van een goed verblijf te voorzien.

Italië is een goed ontwikkeld land en het toerisme is voor de Italianen misschien niet de enige bron van inkomsten, toch behoort Italië tot de top 5 van populairste vakantielanden ter wereld. Het land wordt jaarlijks bezocht door zo'n 35 miljoen mensen vanuit de hele wereld. De meeste toeristen die kiezen voor een vakantie richting Italië, gaan naar de Adriatische en Ligurische kust, de grote cultuursteden Rome, Venetië en Florence. En de Italiaanse meren zijn ook goed voor een grote toeristenstroom. In de winter komen veel toeristen voor de winterport naar Italie. Rond die tijd van het jaar kiezen veel mensen voor de plaatsen in Trentino-Alto Adige.

Seizoenen in Italie
De drukste periode in Italie is de zomerperiode, maar ook in de winter komen er veel toeristen voor de wintersport. Indien je van plan bent om op vakantie te gaan naar Italie en je hebt een bepaalde camping op het oog, reserveer dan tijdig. Je kunt er natuurlijk ook heenrijden en ter plaatse een onderkomen reserveren, maar de kans is dan groter dat je de locatie niet voor het kiezen heeft. Ditzelfde geldt ook voor de hotels en vakantievilla's in Italie. Wil je zeker zijn van een goede slaapplek, reserveer dan tijdig. Vooral in de omgeving van het Gardameer, Comomeer, de grote steden en de kustlijn.

Eten en drinken
Italianen houden niet van ontbijten, maar tijdens de lunch en het avondeten halen ze dit ruimschoots in. De lunch bestaat vaak uit een groot bord pasta en wordt meestal genuttigd tussen 12.30 uur en 15.00 uur. Het avondeten begint meestal rond een uur of 19.00 en bestaat vaak uit verschillende gangen: antipasta (het voorgerecht), 'il primo piatto' (pasta schotel of risotto), 'secondo piatto' (een stuk vlees of vis) en als laatste 'il dolce' (het dessert). Traditioneel nemen Italianen als laatst nog een salade (insalata).


Italië last minutes

v.a. € 514

Hotel Elios

Italië - Sicilië - Taormina

Eenvoudig 2-sterrenhotel met panoramisch dakterras met zicht op de Etna.

Reisorganisatie Prijs Boek online
Sunweb Vakanties € 514.00 Bekijk

v.a. € 455

Hotel Vello d'Oro

Italië - Sicilië - Taormina

Zeer sfeervol hotel, met een unieke en centrale ligging, vlak boven de hoofdstraat Corso Umberto, met een prachtig uitzicht over de baai en de Etna! Hier proeft u de echte Siciliaanse sfeer!

Reisorganisatie Prijs Boek online
Sky Tours € 455.00 Bekijk
Sunweb Vakanties € 579.00 Bekijk
Jiba € 515.00 Bekijk

v.a. € 806

Hotel Isabella

Italië - Sicilië - Taormina

Keurig hotel gelegen in de elegante winkelstraat "Corso Umberto" in Taormina.


Bekijk alle last minutes naar Italië

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten