Geografische ligging, klimaat en cultuur van Italië

Italië

Geografische ligging Italie
La Republica Italiana is de officiële naam van Italie;. Het land is zoals de naam al zegt een republiek en het ligt in Zuid-Europa. Italië is zeven keer zo groot al Nederland met een oppervlakte van 301.323 vierkante kilometer.

Deze oppervlakte is verdeeld in de vorm van de bekende laars, die op elke landkaart direct herkenbaar is.

Italie; grenst aan vier landen en de Middellandse Zee. De landen waar Italie aan grenst zijn: Frankrijk (in het noordwesten), Zwitserland (in het noorden), Oostenrijk (in het noorden), en in het noordoosten grenst Italie aan Slovenië.
Italie; heeft een kustlijn met een totale lente van ca. 7600 kilometer . Deze loopt langs verschillende bekkens van de Mid dellandse Zee. In totaal vallen 3766 grote en kleine eilanden onder het Italiaans grondgebied en ook deze liggen allemaal langs de 7600 kilometer lange kust. Het meest zuidelijke eilandje van Italië, Lampedusa, ligt dichter bij Tunesië dan Italie.

Binnen de grenzen van Italie; liggen twee onafhankelijke republieken, namelijk: San Marino en Vaticaanstad. San Marino heeft ongeveer 24.000 inwoners en ligt in het Oosten van het Italiaanse schiereiland. Een stuk bekender is natuurlijk Vaticaanstad. Dit is het punt van waaruit de katholieke kerk wordt bestuurd en waar de paus zijn thuisbasis heeft. Vaticaanstad is het kleinste staatje ter wereld. Er wonen zo'n 200 mensen, welke allemaal een functie bekleden voor het Vaticaan. De taal in Vaticaanstad is Latijn.

Klimaat in Italie
Per gebied is het verschillend, maar over het algemeen is het klimaat in Italie; een typisch Middellandse-Zeeklimaat. Het hele jaar door blijft de temperatuur in de laagvlakten ver boven de nul graden Celsius. In de zomer is er een gemiddelde temperatuur van 28 C in het zuiden en 22 C in het noorden. In de winter koelt het af en is het gemiddeld 9 C .
Er valt in Italie; jaarlijks gemiddels 600mm Neerslag In bepaalde berggebieden kan dit oplopen tot boven de 1000mm per jaar. Met name in het voor- en najaar valt de meeste regen in Italië.


Italië last minutes

v.a. € 514

Hotel Elios

Italië - Sicilië - Taormina

Eenvoudig 2-sterrenhotel met panoramisch dakterras met zicht op de Etna.

Reisorganisatie Prijs Boek online
Sunweb Vakanties € 514.00 Bekijk

v.a. € 455

Hotel Vello d'Oro

Italië - Sicilië - Taormina

Zeer sfeervol hotel, met een unieke en centrale ligging, vlak boven de hoofdstraat Corso Umberto, met een prachtig uitzicht over de baai en de Etna! Hier proeft u de echte Siciliaanse sfeer!

Reisorganisatie Prijs Boek online
Sky Tours € 455.00 Bekijk
Sunweb Vakanties € 579.00 Bekijk
Jiba € 515.00 Bekijk

v.a. € 806

Hotel Isabella

Italië - Sicilië - Taormina

Keurig hotel gelegen in de elegante winkelstraat "Corso Umberto" in Taormina.


Bekijk alle last minutes naar Italië

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten