Bevolking, taal en godsdienst van Italie

Italië

Bevolking Italie
Met ca. 57 miljoen inwoners mag Italië zich rekenen tot de Europese landen met de meeste inwoners. Dat er zoveel mensen wonen is in de stedelijke gebieden ook wel te merken; het is er vrij dichtbevolkt.

Italië heeft een bevolkingsdichtheid van 188 inwoners per vierkante kilometer. De dichtstbevolkte gebieden liggen rondom de grote steden zoals: Rome, Milaan en Napels. Ruim achttien procent van de Italianen woont in een stad met meer dan 350.000 inwoners. Ongeveer 36 procent van de bevolking woont in het zuiden van Italië.

De bevolking van Italie is in het verleden ontstaan uit de samensmelting van verschillende volken. Hierdoor heeft het bijv. Etruskische, Gallische, Italische en Germaanse elementen. Aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw groeide de Italiaanse bevolking erg snel, wat leidde tot een grote emigratiegolf. Waardoor de Noord-Italiaanse bevolking zich verdeelde over Midden en West-Europa en de Zuid-Italianen vertrokken richting de Verenigde Staren en Argentinië. Pas in de jaren 30 verminderde de emigratie en nam na WOII weer toe.
Inmiddels is het aantal immigranten in Italië hoger dan het aantal emigranten. Veel illegale vluchtelingen en gelukszoekers reizen richting Italië, voor een nieuw begin. Met name vluchtelingen uit Albanië en Turkije proberen Zuid-Italië te bereiken. Maar ook vluchtelingen uit Tunesië proberen de havens en stranden in Italië te halen.

Taal Italie
De officiële taal in Italië is het Italiaans, maar in enkele delen van het land wordt Duits (Zuid-Tirol) en Frans (Piemonte) gesproken. Maar dit gaat in totaal om ca. 300.000 mensen. Ook buiten Italië wordt Italiaans gesproken. In Europa zijn ongeveer 1 miljoen mensen de taal machtig en in Afrika en in de Amerikaanse continenten ook nog eens tien miljoen. Italiaans behoort daarmee niet tot de wereldtalen.


Italië last minutes

v.a. € 514

Hotel Elios

Italië - Sicilië - Taormina

Eenvoudig 2-sterrenhotel met panoramisch dakterras met zicht op de Etna.

Reisorganisatie Prijs Boek online
Sunweb Vakanties € 514.00 Bekijk

v.a. € 455

Hotel Vello d'Oro

Italië - Sicilië - Taormina

Zeer sfeervol hotel, met een unieke en centrale ligging, vlak boven de hoofdstraat Corso Umberto, met een prachtig uitzicht over de baai en de Etna! Hier proeft u de echte Siciliaanse sfeer!

Reisorganisatie Prijs Boek online
Sky Tours € 455.00 Bekijk
Sunweb Vakanties € 579.00 Bekijk
Jiba € 515.00 Bekijk

v.a. € 806

Hotel Isabella

Italië - Sicilië - Taormina

Keurig hotel gelegen in de elegante winkelstraat "Corso Umberto" in Taormina.


Bekijk alle last minutes naar Italië

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten