Vakantie Australie

Australië

Waar Australië vroeger nooit echt een vakantieland was, heeft het toerisme in Australië zich vanaf de jaren zeventig explosief ontwikkeld. Inmiddels is het toerisme zelfs uitgegroeid tot een belangrijke economische factor van het land. Australië heeft een toerist ook ontzettend veel te bieden.

Door alle verschillende landschappen en verschillende klimaten, vindt vrijwel elke toerist er iets van zijn gading. Het oosten van Australië is enorm populair als vakantiebestemming, mede omdat zich hier het Great Barrier Reef bevindt – het grootste koraalrif ter wereld. Daarnaast tref je er hagelwitte stranden en een mooie blauwe zee. De populairste gebieden van het oosten van Australië zijn Queensland en New South Wales.

De wereldberoemde stad Sydney is ook erg populair als vakantiebestemming. Men bezoekt deze stad en omgeving vanwege de brede lange stranden die binnen de stadsgrenzen liggen. Een andere grote trekpleister voor dit gebied is het Kuringai Chase National Park; een zeer befaamd dierenreservaat in Australië.

De meeste toeristen die naar Australie vertrekken, gaan tijdens hun vakantie ook de Outback in. De enige stad die te vinden is in dit gebied is de oude kolonistenstad Alice Springs. Maar in de Outback, die zo'n 80 procent van Australië bedekt, is veel meer te zien. Op de lang gestrekte weides tref je allerlei dieren aan, en kom je misschien ook een stam van de Aboriginals tegen. Ook Avers Rock, met de prehistorische tekeningen en felgekleurde rotsen vind je in dit gebied.

De meeste toeristen in Australië komen uit Europa en Azie. Ongeveer 25 procent van alle toeristen in Australië komt hier vandaan. De meeste Nederlanders die naar Australië gaan kiezen voor het oosten en een iets kleiner deel voor het westen. Indien je naar Australië op vakantie wilt, heb je wel een visum nodig.

De beste tijd voor een reis naar Australië verschilt per streek. Maar over het algemeen zijn de lente en zomermaanden (september tot en met maart) erg populair. Voor een reis naar Zuid-Australië zijn de beste maanden van september tot en met december. In New South Wales is de beste tijd van september tot mei, het westen van Austalië is het beste om te bezoeken van augustus tot november en Queensland in het oosten van juni tot september.

Vakantie Australië

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten