Bezienswaardigheden in Australie

Australië

Op deze pagina lees je over leuke bezienswaardigheden en do's & dont's in Australie. Deze zijn grotendeels samengesteld door tips van andere bezoekers van Landenspecials.nl.

Do's

1. Camper huren
Het ultieme gevoel van vrijheid in Australie is reizen met een camper. Deze kun je lokaal op veel plaatsen huren, maar het is zeker aan te raden om een camper te bespreken voor je vertrek.

2.Sydney Opera House
De witte halfronde en puntige daken kent iedereen, het dak van het Sydney Opera House. Het is in 1973 geopend en is een van de grootste trekpleisters voor toeristen. Het Sydney Opera House ligt in het centrum van Sydney, op Bennelong Point.

3.‘Sydney Harbour Bridge’
De Sydney Harbour Bridge is net als The Opera House een icoon van Australie. Elk jaar kent deze brug zijn internationale ‘15 seconds of fame’ met beelden van het prachtige vuurwerk dat op Oud & Nieuw vanaf deze brug wordt afgestoken..Dit is de brug die altijd met oud en nieuw op televisie is te zien vanwege het prachtige vuurwerk. De Sydney Harbour brug verbindt het centrum van Sydney met het noorden van de stad.

4.Blue Mountains
De Blue Mountains is een gebergte op zo’n twee uur rijden van Sydney. Het gebergte heeft haar naam de danken aan de blauwe gloed die ontstaat door de dichte eucalyptusbossen. De Blue Mountains zijn toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO.

5.The Great Barrier Reef
The Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. Het rif is tien keer groter dan Nederland. Niet geheel onverwacht kunt u hier prachtig duiken en snorkelen.

Dont's

1.Stilstaan
Australie heeft zo ontzettend veel te bieden, dat het zonde is om te lang op een vaste plek te blijven. Maak een goede planning voor uw vertrek, zodat je zeker weet dat je het beste uit jouw vakantie haalt.

Vakantie Australië

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten