Ligging, klimaat en cultuur van Aruba

Aruba

Geografische ligging Aruba
De geografische ligging van Aruba is gunstig. Het is het meest westelijke eiland van de 'benedenwindse eilanden'. Aruba hoort bij het werelddeel Zuid-Amerika en ligt tussen Zuid-Amerika en Noord-Amerika in.

Het gebied waarin het eiland ligt staat beter bekend als het Caribische gebied. Aruba vormt samen met Curaçao en Bonaire de Nederlandse Antillen. Het eiland heeft een oppervlakte van ca. 193 vierkante kilometer en telt zo'n 70.000 inwoners.

Doordat Aruba een benedenwinds eiland is, heeft het vrijwel geen last van de orkanen die vaak in de maanden augustus, september en oktober plaatsvinden. Het is mede daarom het hele jaar door populair bij toeristen.

Klimaat van Aruba
Aruba is een zonovergoten eiland met een prettig klimaat. Bijna elke dag is het er stralend weer en als er regen valt, is dit meestal in de namiddag. Aruba heeft een tropisch klimaat en de temperatuur is er gemiddeld 28C . De temperatuur op het eiland is erg constant, het verschil tussen het warmste en koudste seizoen is slechts 3,5 graden. Het verschil tussen dag en nacht is gemiddeld 5,5 graden. Het is er dus eigenlijk altijd warm.

De ‘koudste' maanden met een gemiddelde temperatuur van ca. 25C zijn november, december en januari. Gedurende deze maanden valt ook de meeste regen. De warmste maanden op het eiland zijn augustus, september en oktober.


Aruba last minutes

v.a. € 1211

The Westin Resort Aruba

Aruba - Aruba - Palm Beach

The Westin Aruba Resort is een ruim opgezet en luxe hotel direct aan het mooie strand van Palm Beach.FaciliteitenFaciliteiten:Lobby met receptie, winkelgalerij, kapper, businesscenter, wifi, bar Rick...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 942.00 Bekijk
Sky Tours € 1211.00 Bekijk
Oad Reizen € 1399.00 Bekijk
Neckermann € 1339 Bekijk

v.a. € 1189

Amsterdam Manor Beach Resort

Aruba - Aruba - Eagle Beach

Arrangementsinformatie ACCOMMODATIE Complex in landhuisstijl met gezellige sfeer Dit kleinschalige appartementencomplex is in landhuisstijl met veel karakteristieke geveltjes gebouwd. U geniet van Ne...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 980.00 Bekijk
Sky Tours € 1189.00 Bekijk
Neckermann € 1276 Bekijk

v.a. € 1126

Holiday Inn SunSpree Resort

Aruba - Aruba - Palm Beach

Het Holiday Inn SunSpree Resort is een groot familievriendelijk hotel dat erg populair is op de Nederlandse markt. Met een verscheidenheid aan faciliteiten en activiteiten, een eigen winkelgalerij en...

Reisorganisatie Prijs Boek online
Elmar € 1126.00 Bekijk
Neckermann € 1382 Bekijk
Sky Tours € 1167.00 Bekijk

Bekijk alle last minutes naar Aruba

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten