Bezienswaardigheden Curacao

Curaçao

Op deze pagina lees je over leuke bezienswaardigheden en do's & dont's op Curacao. Deze zijn grotendeels samengesteld door tips van andere bezoekers van Landenspecials.nl.

Do's

1.Klein Curacao
Zo’n 25 kilometer verwijderd van Curacao ligt een prachtig eilandje: Klein Curacao. Dit kleine eiland is beroemd om haar spierwitte stranden en prachtig blauwe zee. Er zijn verschillende excursies die naar het eiland gaan. Er is echter maar een partij die beschikt over een huisje met beschutting: Mermaid Boat Trips.
Op Klein Curacao kun je waanzinnig mooi snorkelen of duiken. Zo nu en dan worden hier ook zeeschildpadden gezien.

2.De grotten van Hato
Aan de overkant van het vliegveld van Curacao liggen de grotten van Hato. Deze grotten beslaan een totale oppervlakte van 4900 viekante meter. Onder begeleiding van een gids kunt u deze prachtige grotten bezoeken. Je treft er druipstenen en bijzondere indiaanse tekeningen aan. De grotten van Hato zijn zeer zeker een bezoek waard.

3.Seaquarium
In het Seaquarium tref je bijna elk waterdier aan dat in de omgeving van Curacao leeft: meer dan vierhonderd verschillende soorten vissen, zeeleeuwen, pelikanen, dolfijnen, schildpadden, enzovoort. De vissen zijn verdeeld over 46 Aquaria en verschillende buitenbassins. Erg leuk is overigens de glasbodemboot. Via deze boot heb je een prachtig uitzicht op de onderwaterwereld. Wil je er zelf even zwemmen? Dat kan ook. Je kunt er ook snorkelspullen huren.

4.De Zanzibar
Overdag is er bij de Zanzibar een heerlijk strand om te zwemmen. ’s Avonds veranderd de locatie in een gezellig restaurant / cocktailbar.
Reserveer voor een romantische avond vooral één van de strandbedden aan het water en geniet tijdens uw diner of cocktail van het prachtige uitzicht over de Caribische Zee.

5.Eiland Tour
Tijdens je verblijf op Curacao is het bijna een Must om een auto te huren. Dankzij het rustige verkeer en de prima wegen, is autorijden zeer goed te doen. Als je een auto heeft gehuurd is het absoluut aan te raden om zelfstandig een eilandtour te doen. Op deze manier kom je langs allerlei mooie bezienswaardigheden op Curacao, zoals oude landhuizen, knoek-huisjes, zoutvlaktes met flamingo’s, eigenlijk teveel om op te noemen. En wordt het even te warm in de auto, dan stop je gewoon bij een van de vele stranden die je onderweg tegenkomt.

Dont's

1.Otrabanda
Otrabanda wordt door de meeste reisorganisaties aangeduid als onveilig. Tegenwoordig valt dit best mee. Vooral overdag is Otrabanda prima om doorheen te lopen. Sterker nog: het is hartstikke leuk om doorheen te lopen. Met name het eerste stuk vanaf de pondjesbrug is erg mooi en kleurrijk. Echter is het nog steeds niet aan te raden om je ’s avonds in dit gebied te begeven. Er is in de avond eigenlijk ook niet veel te doen.

Vakantie Curaçao

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten